Συμμετοχή στην ΔΕΠΑ Υποδομών αποκτά ο όμιλος Κοπελούζου

Συμμετοχή στην ΔΕΠΑ Υποδομών αποκτά ο όμιλος Κοπελούζου
Πέμπτη, 09/12/2021 - 14:45

Εταίρος της Italgas στη ΔΕΠΑ Υποδομών θα είναι η εταιρία Φαέθων Ενεργειακή ΕΠΕ, που ελέγχεται μετοχικά από τον Δημήτριο και την Κυριακή Κοπελούζου.

Μερίδιο στη ΔΕΠΑ Υποδομών, μετά την ολοκλήρωση της πώλησης της στην Italgas, θα αποκτήσει ο όμιλος Κοπελούζου.

Πηγές του ομίλου επιβεβαίωσαν πριν από λίγο στο Euro2day.gr την εξέλιξη αυτή. Εταίρος της Italgas στη ΔΕΠΑ Υποδομών θα είναι η εταιρία Φαέθων Ενεργειακή ΕΠΕ, που ελέγχεται μετοχικά από τον Δημήτριο και την Κυριακή Κοπελούζου. Η εταιρία δραστηριοποιείται στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας από τη Βουλγαρία και τρίτες χώρες, καθώς και στην εξοικονόμηση ενέργειας και τις ΑΠΕ στις προαναφερόμενες χώρες.

Το ποσοστό με το οποίο θα εισέλθει η Φαέθων στη ΔΕΠΑ Υποδομών είναι υπό διαπραγμάτευση σε αυτή τη φάση, ωστόσο, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι στόχος είναι να φθάσει έως 20%. Να σημειωθεί ότι Italgas και όμιλος Κοπελούζου είχαν ξεκινήσει τις σχετικές συζητήσεις πριν «κλειδώσει» η ανάδειξη της πρώτης από το ΤΑΙΠΕΔ ως προτιμητέου επενδυτή της ΔΕΠΑ Υποδομών.

Αύριο, υπογράφεται η σύμβαση μεταβίβασης της ΔΕΠΑ Υποδομών μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Italgas. Στην ελληνική εταιρία το 65% ελέγχεται από το Δημόσιο και το 35% από την ΕΛ.ΠΕ. Η εξαγορά μετοχικού μεριδίου από τη Φαέθων στη ΔΕΠΑ Υποδομών από το νέο «αφεντικό» της, την Italgas, θα γίνει αφού ολοκληρωθούν όλες οι διαδικασίες που προβλέπονται για την ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης της.


Αθηνά Καλαϊτζόγλου / euro2day.gr