Electric City 2021: Οδηγεί την ηλεκτροκίνηση της Ευρώπης με αιολική ενέργεια

Electric City 2021: Οδηγεί την ηλεκτροκίνηση της Ευρώπης με αιολική ενέργεια
Τρίτη, 21/09/2021 - 13:23

Η ηλεκτροκίνηση με βάση τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας είναι το θέμα της Ετήσιας Εκδήλωση Electric City 2021 που διοργανώνει η WindEurope και θα πραγματοποιηθεί στην Κοπεγχάγη από τις 23 έως τις 25 ​​Νοεμβρίου.

Σκοπός του ElectricCity 2021 είναι η συγκέντρωση εταιρειών από διαφορετικούς τομείς, η ανταλλαγή απόψεων και η συνεργασία του έτσι ώστε να επιτευχθεί η μετάβαση της Ευρώπης σε μια οικονομία ουδέτερη από άνθρακα.

Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου θα παρουσιαστούν περισσότερες από 300 εταιρείες, που δραστηριοποιούνται στο χώρο της ενέργειας, ενώ ισχυρό παρών θα δώσουν και αρκετοί υπουργοί Ενέργειας, στελέχη επιχειρήσεων από το χώρο της ενέργειας, ΜΚΟ, ακαδημαϊκοί.

«Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει 1000 GW χερσαίου ανέμου (από 165 GW σήμερα) και 300 GW υπεράκτιων ανέμων (από 15 GW σήμερα) έως το 2050. Αυτοί οι όγκοι μπορούν να παραδοθούν μόνο αν κοιτάξουμε πέρα ​​από την παραδοσιακή ανάπτυξη αιολικής ενέργειας και εστιάσουμε για την ηλεκτροκίνηση μεγάλης κλίμακας ολόκληρου του ενεργειακού συστήματος.

Χρειαζόμαστε νέες συνεργασίες και καινοτόμες διατομεακές συνεργασίες. Και αυτό θα είναι το Electric City. Θα επιδείξουμε το δυναμικό της ηλεκτροκίνησης με αιολική ενέργεια σε ολόκληρο το ενεργειακό σύστημα-συμπεριλαμβανομένων τομέων όπως η βιομηχανία, η κινητικότητα και η θέρμανση», τονίζει η Malgosia Bartosik, αναπληρώτρια διευθύνουσα σύμβουλος της WindEurope.

Η εκδήλωση υποστηρίζεται από τους τρεις επίσημους πρεσβευτές της εκδήλωσης Ørsted, Royal Dutch Shell και Vestas Wind Systems.

Δείτε περισσότερα ΕΔΩ