Οι νικητές του φετινού Διαγωνισμού Φωτογραφίας της ΕΛΕΤΑΕΝ με τίτλο: «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2021»

Οι νικητές του φετινού Διαγωνισμού Φωτογραφίας της ΕΛΕΤΑΕΝ με τίτλο: «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2021»
Δευτέρα, 20/09/2021 - 13:09

Στο πλαίσιο των εορτασμών για την Παγκόσμια Ημέρα Αιολικής Ενέργειας – Global Wind Day, 15 Ιουνίου 2021, η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας ΕΛΕΤΑΕΝ διοργάνωσε διαγωνισμό φωτογραφίας, με θέμα: «Φωτογραφίζοντας τον Άνεμο στην Ελλάδα 2021».

Οι συμμετοχές ήταν σχεδόν 280 από όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με την προκήρυξη, το θέμα της κάθε φωτογραφίας – συμμετοχής είχε άμεση σχέση με τις σύγχρονες ανεμογεννήτριες στην Ελλάδα και εντασσόταν σε μια από τις ακόλουθες θεματικές κατηγορίες:

Κατηγορία 1: η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας
Κατηγορία 2: Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα
Κατηγορία 3: Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Νικήτρια φωτογραφία του διαγωνισμού είναι η φωτογραφία του Ηλία Δημητρίου, η οποία λήφθηκε στη Βίγλα Φλώρινας και υποβλήθηκε στην κατηγορία η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία η Ανεμογεννήτρια στο τοπίο – το τοπίο της Ανεμογεννήτριας, είναι η φωτογραφία του Ηλία Δημητρίου η οποία λήφθηκε στη Βίγλα Φλώρινας. Η συγκεκριμένη είναι και η νικήτρια του διαγωνισμού.

Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες, Ανάπτυξη και Απασχόληση στην Ελλάδα, είναι από αιολικό πάρκο στη Σητεία της Κρήτης και ανήκει στον Κωστή Κοντουδάκη.

Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση)

Η επιλεγείσα φωτογραφία στην κατηγορία Ανεμογεννήτριες στον Ελληνικό χώρο από ψηλά (αεροφωτογράφιση), είναι η φωτογραφία του Παναγιώτη Γκοβάτσου, η οποία λήφθηκε στο Άσκιο όρος της Κοζάνης

Δείτε επιλεγμένες φωτογραφίες του Διαγωνισμού

Φωτογραφίες

Δείτε την προκήρυξη του Φωτογραφικού Διαγωνισμού