Lightsource BP: Σε λειτουργία ηλιακό σύμπλεγμα 247MW στην Ισπανία

Lightsource BP: Σε λειτουργία ηλιακό σύμπλεγμα 247MW στην Ισπανία
Δευτέρα, 28/06/2021 - 16:01

Η Lightsource BP έχει θέσει σε λειτουργία το ηλιακό έργο της Vendimia ισχύος 247MW στην Ισπανία.

Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα σύμπλεγμα πέντε έργων στη Σαραγόσα, η παραγόμενη ενέργεια του οποίου θα παραδοθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα εμπορίας ενέργειας της BP στο πλαίσιο μιας μακροπρόθεσμης σύμβαση αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας (PPA).

Ο επικεφαλής της Lightsource της BP Ισπανίας, Fernando Roger δήλωσε:

«Η σύνδεση του έργου μας, δείχνει πραγματικά την ανθεκτικότητα της ηλιακής ενέργειας. Έπρεπε να αντιμετωπίσουμε πολλές προκλήσεις λόγω της πανδημίας COVID-19, αλλά η ομάδα μας και οι έμπιστοι συνεργάτες μας παρέμειναν επικεντρωμένοι και τώρα έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο μας έργο στην Ισπανία. Θα θέλαμε επίσης να εκφράσουμε ένα ευχαριστώ σε όλους τους ιδιοκτήτες γης για τη συνεχή υποστήριξή τους σε αυτό το έργο».

Αναφορικά με το έργο έχουν εγκατασταθεί περίπου 615.000 διφασικά ηλιακά πάνελ, σε 650 εκτάρια γης με τεχνολογία παρακολούθησης πολλαπλών σειρών, επιτρέποντας στα πάνελ να ακολουθούν τον ήλιο, μεγιστοποιώντας την απόδοση παραγωγής ενέργειας. Επιπλέον, κατασκευάστηκαν δύο γραμμές μεταφοράς, μήκους 18 και 20 χιλιομέτρων, για την παροχή της ηλιακής ενέργειας στο τοπικό δίκτυο.

Η μακροπρόθεσμη φύση του ηλιακού συμπλέγματος (περίπου 30 χρόνια) παρείχε ευκαιρίες για την ενίσχυση της τοπικής βιοποικιλότητας, συμπεριλαμβανομένης της φύτευσης εγγενών ειδών και μιας οθόνης βλάστησης για την παρακολούθηση της διαδρομής των ζώων που διασχίζουν τον ιστότοπο.

Η Lightsource bp συνεργάστηκε επίσης στενά με τη ΜΚΟ DEMA για μια εγκατάσταση φωλιάς του κιρκινεζιού (Falco naumanni) στην περίμετρο του ιστότοπου για να παρέχει μια ασφαλή περιοχή φωλιάς για μια νέα αποικία αυτού του μικρού γερακιού.

Ο κύριος στόχος είναι να αναπτυχθεί ένα πρόγραμμα απελευθέρωσης του κιρκινεζιού για τουλάχιστον τέσσερα χρόνια, έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια νέα αποικία για αυτό το είδος σε ολόκληρο τον θύλακα.