Siemens Gamesa: Παροχή ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 85 MW για δύο αιολικά έργα στην Ισπανία

Siemens Gamesa: Παροχή ανεμογεννητριών συνολικής ισχύος 85 MW για δύο αιολικά έργα στην Ισπανία
Δευτέρα, 28/06/2021 - 15:02

Η Siemens Gamesa υπέγραψε συμβόλαια παροχής ανεμογεννητριών σε δύο αιολικά έργα στην Ισπανία, συνολικού ύψους 85 MW.

Η μία συμφωνία είναι με την Grupo Jorge για την προμήθεια επτά ανεμογεννητριών SG 5.0-145 για αιολικό πάρκο Herrera de los Navarros στη Σαραγόσα και η άλλη με έναν μη γνωστό πελάτη, για την προμήθεια 10 ανεμογεννητριών του ίδιου τύπου, για ακόμη ένα αιολικό πάρκο επίσης στην επαρχία της Σαραγόσα.

Το αιολικό πάρκο Herrera de los Navarros έχει προγραμματιστεί να τεθεί σε λειτουργία το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και η σύμβαση περιλαμβάνει τη συντήρηση των ανεμογεννητριών για περίοδο 15 ετών, ενώ το άλλο αιολικό πάρκο θα τεθεί σε λειτουργία το πρώτο εξάμηνο του 2022 και περιλαμβάνει τη συντήρηση των ανεμογεννητριών για 20 χρόνια.

Και οι 17 νασέλες θα συναρμολογηθούν στο εργοστάσιο της Siemens Gamesa στην Αγρέδα στη Σόρια, τα κιβώτια ταχυτήτων θα παραχθούν στα εργοστάσια στο Αστεάσου στο Γουιπουθκόα, στη Λέρμα και στο Μπούργος.

Τα ηλεκτρικά εξαρτήματα θα παραχθούν στα εργοστάσια στη Ρεϊνόσα στην Καντάμπρια, στο Σαν Φερνάντο δε Ενάρες στη Μαδρίτη και στο Μπενισάνο στη Βαλένθια.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Siemens Gamesa Χερσαίων Έργων για τη Νότια Ευρώπη, την Αφρική και τη Λατινική Αμερική, Enrique Pedrosa, δήλωσε:

«Με την υπογραφή αυτών των δύο νέων συμβάσεων, ενοποιούμε την ηγετική μας θέση στην Ισπανία και δείχνουμε τη δέσμευσή μας για την ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στη χώρα. Στην πραγματικότητα, αυτό το οικονομικό έτος έχουμε υπογράψει πολλά συμβόλαια στην Ισπανία για την εγκατάσταση 107 ανεμογεννητριών με συνολική ισχύ 534MW και είμαστε πεπεισμένοι ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί σημαντικά πριν από το τέλος του οικονομικού έτους».