Repsol: Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο της ηλιακό πάρκο στην Ισπανία

Repsol: Έθεσε σε λειτουργία το πρώτο της ηλιακό πάρκο στην Ισπανία
Τρίτη, 22/06/2021 - 17:00

Η Repsol έθεσε επίσημα σε λειτουργία το ηλιακό συγκρότημα Kappa ισχύος σχεδόν 127MW στην Ισπανία, το οποίο αποτελεί και το πρώτο φωτοβολταϊκό έργο της εταιρείας.

Το ηλιακό πάρκο Kappa βρίσκεται στην πόλη Μανθανάρες στην Θιουδάδ Ρεάλ και αντιπροσωπεύει επένδυση ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Αποτελέιται από τρία αιολικά πάρκα, τα Perseo Foton 1 και 2, ισχύος 90,5MW, τα οποία λειτουργούν και το Perseo Foton 3, ισχύος 36,1MW το οποίο βρίσκεται υπό ανάπτυξη
Σημειώνεται ότι το ηλιακό συγκρότημα αποτελείται από 285.331 μονάδες ικανές να παρέχουν ανανεώσιμη ενέργεια σε 71.000 σπίτια.

Επιπλέον, η κατασκευή του Kappa δημιούργησε 400 θέσεις εργασίας σε τοπικό επίπεδο σε όλα τα στάδια ανάπτυξης.

Η εκτελεστική διευθύνουσα σύμβουλος της Repsol για τους πελάτες και την παραγωγή χαμηλών εκπομπών άνθρακα, Maria Victoria Zingoni, δήλωσε: «Αυτό το ορόσημο αντιπροσωπεύει ένα ακόμη βήμα προς τον στόχο μας να γίνουμε μια εταιρεία καθαρών μηδενικών εκπομπών έως το 2050.
Είναι ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Καστίλλης-Λα Μάντσα, για το Μανθανάρες και για την Repsol, σε μια αυτόνομη περιοχή όπου προβλέπουμε περαιτέρω ανάπτυξη της δέσμευσής μας για ένα πολυενεργειακό μοντέλο».