ΗΠΑ: Σχέδια ανάπτυξης 7GW υπεράκτιων αιολικών έργων στο New York Bight

ΗΠΑ: Σχέδια ανάπτυξης 7GW υπεράκτιων αιολικών έργων στο New York Bight
Δευτέρα, 14/06/2021 - 13:23

Το Υπουργείο Εσωτερικών του Γραφείου Διαχείρισης Ενέργειας Ωκεανού των ΗΠΑ (BOEM) ανακοίνωσε μια προτεινόμενη πώληση άνω των 7GW υπεράκτιας αιολικής ανάπτυξης στο Outer Continental Shelf (OCS) στο Bight της Νέας Υόρκης.

Το Bight είναι μια περιοχή με ρηχά νερά μεταξύ του Long Island και της ακτής του New Jersey και θα αποτελεί την πρώτη ανταγωνιστική πώληση υπεράκτιας αιολικής μίσθωσης για τη προεδρία Μπάιντεν-Χάρις.

Σχετικά με την περιοχή πώλησης, περιλαμβάνει οκτώ περιοχές μίσθωσης στο Bight που θα μπορούσαν να δημοπρατηθούν για εμπορική ανάπτυξη της αιολικής ενέργειας.

Μάλιστα, την Παρασκευή άνοιξε μια δημόσια περίοδος σχολιασμού 60 ημερών που παρέχει πληροφορίες σχετικά με πιθανούς τομείς που θα μπορούσαν να είναι διαθέσιμοι για μίσθωση, προτεινόμενες διατάξεις και προϋποθέσεις μίσθωσης.

Το BOEM ανέφερε επίσης ότι αναζητά σχόλια σχετικά με αρκετές καινοτόμες προϋποθέσεις μίσθωσης που θα επιβεβαιώσουν τη δέσμευσή για καλά αμοιβόμενες θέσεις εργασίας και θα συνεργαστεί με όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και τους χρήστες του ωκεανού.

Σημειώνεται ότι τα σχόλια που λαμβάνονται έως το τέλος της περιόδου σχολίων θα είναι διαθέσιμα στο κοινό και θα εξεταστούν πριν αποφασιστεί η δημοσίευση μιας τελικής ανακοίνωσης πώλησης, η οποία θα ανακοινώσει την ώρα και την ημερομηνία της μίσθωσης.

Το BOEM ανέφερε ότι απαιτεί την υποβολή των απαιτούμενων υλικών προσόντων από τους πλειοδότες που δεν είχαν προκριθεί προηγουμένως για την μίσθωση του Bight. Τα υλικά προσόντων πρέπει να έχουν ταχυδρομήσει το αργότερο στις 13 Αυγούστου.

Η υπουργός Εσωτερικών, Deb Haaland, δήλωσε:

«Η αλλαγή του κλίματος αποτελεί υπαρξιακή απειλή - όχι μόνο για το περιβάλλον μας, αλλά για την υγεία μας, τις κοινότητές μας και την οικονομική μας ευημερία. Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις αναγνωρίζει τον επείγοντα χαρακτήρα αυτής της στιγμής και η ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας είναι ένα σημαντικό κομμάτι της αντιμετώπισης αυτής της πραγματικότητας. Η σημερινή ανακοίνωση των νέων προτεινόμενων όρων μίσθωσης δίνει προτεραιότητα στη δημιουργία και διατήρηση των εργατικών συνδικάτων με καλή αμοιβή καθώς οικοδομούμε μια οικονομία καθαρής ενέργειας».

Η διευθύντρια του BOEM, Amanda Lefton, δήλωσε:

«Το New York Bight είναι ένα πρωταρχικό παράδειγμα για το πώς η περιφερειακή συνεργασία, οι εταιρικές σχέσεις και τα σχόλια των ενδιαφερόμενων μερών μπορούν να συγκεντρωθούν για να προσδιορίσουν τομείς κατάλληλους για υπεράκτια ανάπτυξη ανέμου. Η σημερινή ανακοίνωση δείχνει ότι η καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής και η δημιουργία θέσεων εργασίας σε συνδικάτα μπορούν να συμβαδίζουν».

Πηγή: renews.biz