EDPR: Εισέρχεται στην αγορά ανανεώσιμων πηγών της Χιλής με την απόκτηση 628MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας

EDPR: Εισέρχεται στην αγορά ανανεώσιμων πηγών της Χιλής με την απόκτηση 628MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας
Δευτέρα, 31/05/2021 - 14:15

Η EDP Renewables έχει εισέλθει στην αγορά της Χιλής με την απόκτηση 628MW αιολικής και ηλιακής ενέργειας μέσω δύο ξεχωριστών συμφωνιών με την Atacama Energy και την Lader Energy συνολικού ύψους εώς 38 εκατομμρίων δολαρίων.

Το χαρτοφυλάκιο αποτελείται από ένα αιολικό πάρκο 77MW με 20ετή συμφωνία αγοράς ισχύος, που αναμένεται να τεθεί σε σύνδεση το 2023, και 551MW σε έργα υπό ανάπτυξη.

Το 551MW περιλαμβάνει δύο αιολικά πάρκα συνολικού ύψους 297MW και ένα ηλιακό πάρκο 254MW.

Αυτά τα έργα θα συμμετάσχουν ενεργά στις επερχόμενες ρυθμιζόμενες προσφορές και στην ιδιωτική αγορά PPA στη Χιλή, με στόχο την έναρξη λειτουργίας έως το 2025.

Η ολοκλήρωση της συναλλαγής για το αιολικό πάρκο 77MW υπόκειται σε κανονιστική έγκριση και άλλους συνήθεις όρους κλεισίματος.

Ο διευθύνων σύμβουλος EDPR και EDP Group, Miguel Stilwell de Andrade, δήλωσε:

«Δεσμευόμαστε να διαδραματίσουμε ενεργό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση και στις αγορές της Λατινικής Αμερικής, όπου η Χιλή προσφέρει δυναμικό παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας παγκόσμιας κλάσης. Η είσοδος σε αυτήν την αγορά επιβεβαιώνει τη σημασία της περιοχής για τη φιλόδοξη διεθνή αναπτυξιακή στρατηγική του EDPR. Αυτή η κίνηση ενισχύει την παγκόσμια ηγεσία μας και είμαστε βέβαιοι για το αναπτυξιακό δυναμικό της Χιλής για τον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας».