Mytilineos: Φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού της δραστηριότητας εταιρείας στις ΑΠΕ

Mytilineos: Φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού της δραστηριότητας εταιρείας στις ΑΠΕ
Τετάρτη, 26/05/2021 - 20:17

Τιμή στόχο στα 20 ευρώ με προοπτική ακόμη και για τα 28 ευρώ θέτει σημερινό report της Citi για τη μετοχή της Mytilineos.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση, η Mytilineos έχει υιοθετήσει ένα φιλόδοξο πλάνο μετασχηματισμού της δραστηριότητας στις ΑΠΕ, αξιοποιώντας τις δυνατότητες της ηλιακής ενέργειας στην Ελλάδα και αυξάνοντας την έκθεσή της στη κυκλική οικονομία μέσω της ανακύκλωσης αλουμινίου.

Ο μετασχηματισμός αυτός, σύμφωνα με τη Citi, τοποθετεί την εταιρεία σε πλεονεκτική θέση έναντι των ανταγωνιστών της, καθώς ήδη το cluster του αλουμινίου λειτουργεί με χαμηλό κόστος.

Αναφορικά με την κερδοφορία, η έκθεση σχολιάζει ότι η προοπτική των κερδών είναι τεράστια και κάνει λόγο για διπλασιασμό των EBITDA μέχρι το 2023 και για περαιτέρω δυνατότητες που απορρέουν από τις αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, οι οποίες σύμφωνα με το θετικό σενάριο μπορούν να οδηγήσουν την τιμή της μετοχής στα 28 ευρώ.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις που περιλαμβάνονται στην έκθεση, οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες αναμένεται να φέρουν πρόσθετα EBITDA της τάξης των 200 – 250 εκατ. ευρώ, οδηγώντας σε υψηλή πιθανότητα για EBITDA στο 0,9 δισ. ευρώ μέχρι το 2025.

Η έκθεση χαρακτηρίζει υψηλής ποιότητας τη δραστηριότητα του αλουμινίου και υπερτονίζει τη δραστηριότητα των ΑΠΕ. Πιο συγκεκριμένα, η επανατοποθέτηση της δραστηριότητας του αλουμινίου ευθυγραμμίζεται με τις κινήσεις των μεγάλων εταιρειών της παγκόσμιας αγοράς, με το περιθώριο EBITDA να είναι στο 35% αντανακλώντας τη χαμηλή διάρθρωση του κόστους. Τα ισχυρά premia στο βραχυπρόθεσμο μέλλον αναμένεται να ενισχύσουν τα κέρδη.

Στην ενέργεια, οι ΑΠΕ αναμένεται να φτάσουν το 50% του συνολικού χαρτοφυλακίου, ενώ η έναρξη λειτουργίας της νέας μονάδας φυσικού αερίου θα οδηγήσει την εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας στα 2,4GW. Η Mytilineos έχει θέσει στόχο την εγκατάσταση 1,5 GW φωτοβολταϊκών τα οποία θα οδηγήσουν το χαρτοφυλάκιο των ΑΠΕ στα 2 GW μέχρι το 2024.

H ανάπτυξη των φωτοβολταϊκών αποτιμάται ως αξία στα 2,4 ευρώ ανά μετοχή σύμφωνα με το αισιόδοξο σενάριο της Citi για τη Mytilineos.

Συντάκτης Χάρης Φλουδόπουλος, Πηγή capital.gr