Enel: Ξεκινά την κατασκευή τριών ηλιακών έργων την Ισπανία

Enel: Ξεκινά την κατασκευή τριών ηλιακών έργων την Ισπανία
Τρίτη, 25/05/2021 - 14:19

Η Enel Green Power Ισπανίας ξεκίνησε την κατασκευή των ηλιακών μονάδων Veracruz, Puerta Palmas και El Doblon στην Ισπανία με συνδυασμένη ισχύ 150MW.

Τα έργα, τα οποία βρίσκονται μεταξύ Μερίδα και Αλμενδραλέχο, θα κοστίσουν περίπου 96 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή τους και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Η Enel Green Power θα απασχολεί περίπου 900 άτομα από την περιοχή για την κατασκευή.

Σημειώνεται ότι κάθε μονάδα θα έχει εγκατεστημένη ισχύ περίπου 50MW, χάρη στη χρήση διπλών φωτοβολταϊκών πάνελ.

Η εταιρεία πραγματοποίησε ένα μάθημα λειτουργίας και συντήρησης μονάδων ανανεώσιμων πηγών μεταξύ Φεβρουαρίου και Μαρτίου με σκοπό τη συμμετοχή της τοπικής κοινότητας στις εγκαταστάσεις.

Συμμετείχαν τριάντα άτομα από τους δήμους Μερίδα και Αλμενδραλέχο και η εταιρεία διοργανώνει επίσης μαθήματα κατάρτισης για τοπικούς ανέργους σε συνεργασία με αυτές τις τοπικές αρχές. Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε συναρμολόγηση ηλιακού ιχνηλάτη.

Η Enel Green Power κατασκευάζει επίσης πέντε ακόμη ηλιακά φωτοβολταϊκά έργα στην Εξτρεμαδούρα - τις εγκαταστάσεις Apicio, Beturia, Nertobriga, Ardila και Cincinato -, με συνολική επένδυση περίπου 170 εκατ. ευρώ και με ισχύ περίπου 250MW.

Σημειώνεται ότι περισσότερα από 1500 άτομα θα εργαστούν για την κατασκευή όλων αυτών των έργων.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ