Equinor: Συνεργασία για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Κίνα

Equinor: Συνεργασία για έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στην Κίνα
Δευτέρα, 17/05/2021 - 13:48

Η νορβηγική Equinor συνεργάζεται με τα κινεζικά ναυπηγεία CIMC Raffles για την ανάπτυξη έργων υπεράκτιων αιολικών πάρκων στην επαρχία Shandong στην Κίνα.

Πιο αναλυτικά, εκπρόσωπος της Equinor δήλωσε:

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την CIMC Raffles, έναν ισχυρό, τοπικό βιομηχανικό εταίρο σε αυτόν τον τομέα, για να ωριμάσουμε από κοινού και να αναπτύξουμε σύντομα και σε κλίμακα έργα υπεράκτιας αιολικής ενέργειας. Η συμφωνία με την CIMC Raffles έχει τη δυνατότητα να υποστηρίξει τη στρατηγική της Equinor για να γίνει μία μεγάλη εταιρεία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας παγκοσμίων με τη δημιουργία κλίμακας σε βασικές περιοχές και την εξασφάλιση επιλογών ανάπτυξης σε ελκυστικές αγορές για την υπεράκτια αιολική ενέργεια».

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι η επαρχία Shandong σχεδιάζει να διαθέσει συνολικά 23GW έργων υπεράκτιας αιολικής ενέργειας έως το 2025.

«Η Equinor έχει έναν σαφή στόχο ότι έως το 2035 θα αυξήσει την ανανεώσιμη ισχή της με 30 φορές περισσότερες εγκαταστάσεις από σήμερα. Προχωράμε για να γίνουμε μια΄μεγάλη εταιρεία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας παγκοσμίως και για να συνεχίσουμε τη στρατηγική μας και να αξιολογούμε διαφορετικές επιχειρηματικές ευκαιρίες παγκοσμίως».

Πηγή: renews.biz