Exus: Συμβόλαιο για repowering αιολικού πάρκου της Vitol

Exus: Συμβόλαιο για repowering αιολικού πάρκου της Vitol
Πέμπτη, 13/05/2021 - 17:00

Η Exus Management Partners έχει επιλεγεί για να ηγηθεί στην ανακαίνιση (repowering) του Big Sky Wind Farm στο Ιλινόις από την Vitol.

Η συμφωνία ακολουθεί την εξαγορά του έργου 240MW από τη Vitol από ένα ταμείο που διαχειρίζεται το BlackRock νωρίτερα αυτό το έτος. Η Exus θα διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στο σχέδιο της Vitol για επένδυση άνω των 250 εκατομμυρίων δολαρίων (205 εκατομμύρια ευρώ) για την αναβάθμιση του έργου.

Το πρόγραμμα συνεπάγεται την εγκατάσταση ανεμογεννητριών υψηλής απόδοσης Vestas χρησιμοποιώντας τα υπάρχοντα θεμέλια και πύργους.

Η Exus θα παρέχει επίσης υπηρεσίες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων για το έργο και θα χειριστεί την άδεια για την ανανέωσή του, επιτρέποντας στη Vitol να βελτιστοποιήσει τις αποδόσεις και να συνεχίσει να ενισχύει τη συμμετοχή της στη μετάβαση στην πράσινη ενέργεια.

Εκτός από την αντιστάθμιση περισσότερων από 620.000 τόνων εκπομπών CO2 κάθε χρόνο, η συμμετοχή της Exus θα περιλαμβάνει μια ποικιλία περιβαλλοντικών και κοινοτικών δραστηριοτήτων, συμπεριλαμβανομένης της υποστήριξης για περιφερειακά αποθέματα υγροτόπων και λιβαδιών και χορηγία τοπικών πολιτιστικών εκδηλώσεων.

Με αιολική ισχύ περίπου 40GW στις ΗΠΑ για περισσότερα από 10 έτη, συμπεριλαμβανομένου του Big Sky Wind Farm, γίνεται όλο και πιο αποδοτικό για τους ιδιοκτήτες παλαιότερων αιολικών πάρκων να αντικαταστήσουν τους ανεμογεννήτριες με νέα, πιο προηγμένα μοντέλα.

Ο συνεργάτης ανάπτυξης της Exus, Mike Speerschneider, δήλωσε:

«Το repowering είναι μια ταχέως αναπτυσσόμενη τάση στην αιολική ενέργεια των ΗΠΑ. Ο αυξανόμενος αριθμός των έργων που πλησιάζουν μια δεκαετία ή περισσότερο στον κύκλο ζωής τους, αντιμετωπίζοντας σχετικές απώλειες στην αποτελεσματικότητα. Μεγαλύτερες και αποδοτικότερες τεχνολογίες ανεμογεννητριών βοηθούν τα έργα να παράγουν ηλεκτρισμό σε επίπεδο που καθιστά την επένδυση αξιόλογη και υποστηρίζει την ενεργειακή μετάβαση. Η Exus είναι υπερήφανη που συνεργάζεται με τον Vitol στην πρώτη γραμμή της αιολικής ενέργειας των ΗΠΑ».

Ο επικεφαλής των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της Vitol R, Andrew de Pass, πρόσθεσε:

«Το Big Sky είναι σε καλή θέση για να παρέχει καθαρή ενέργεια στους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες μας, καθώς και στην αγορά υψηλής ισχύος PJM, και είναι το τελευταίο παράδειγμα της συνεχιζόμενης δέσμευσής μας ως ένας από τους ηγέτες της αγοράς στη μετάβαση προς ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Είμαστε ενθουσιασμένοι που συνεργαζόμαστε με την Exus για τη βελτιστοποίηση του έργου, ενώ παράλληλα ευθυγραμμίζουμε με τα premium πρότυπα της επένδυσης ESG».