Siemens Gamesa: Κέρδισε παραγγελία ανεμογεννητριών για δύο επιπλέον φάσεις του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hai Long 1044MW στην Ταϊβάν

Siemens Gamesa: Κέρδισε παραγγελία ανεμογεννητριών για δύο επιπλέον φάσεις του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hai Long 1044MW στην Ταϊβάν
Πέμπτη, 06/05/2021 - 16:00

Η Siemens Gamesa επιβεβαίωσε συμφωνία για την προμήθεια ανεμογεννητριών για δύο ακόμη φάσεις του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Hai Long 1044MW στα ανοικτά της Ταϊβάν.

Η μεγαλύτερη υπεράκτια συμφωνία προμηθευτή ανεμογεννητριών στην Ταϊβάν μέχρι σήμερα καλύπτει τα έργα Hai Long 2B (232MW) και Hai Long 3 (512MW).

Η προτιμώμενη συμφωνία προμηθευτή για το Hai Long 2A (300 MW) ανακοινώθηκε στις 13 Νοεμβρίου 2019. Μάλιστα, η ναυαρχίδα υπεράκτιων ανεμογεννητριών SG 14-222 DD και η υπηρεσία για ολόκληρο τον όγκο του έργου περιλαμβάνονται στην προτιμώμενη συμφωνία προμηθευτή.

Η συμφωνία εξακολουθεί να υπόκειται σε συμβόλαιο και οριστική επενδυτική απόφαση από τους εταίρους της κοινοπραξίας Hai Long, τον ανεξάρτητο καναδικό παραγωγό ηλεκτρικής ενέργειας Northland Power και τον προγραμματιστή Yushan Energy με έδρα την Ταϊβάν, που ανήκει από κοινού από τη Mitsui & Co στην Ιαπωνία και την Yushan Energy στη Σιγκαπούρη. Αυτό αναμένεται το 2022.

Σύμφωνα με τη συμφωνία, η Siemens Gamesa θα παραδώσει υπεράκτιες ανεμογεννήτριες SG 14-222 DD και στα τρία έργα αιολικής ενέργειας της Hai Long. Όμως, ο ακριβής αριθμός μηχανημάτων δεν έχει ακόμη καθοριστεί.

Οι υπεράκτιες ανεμογεννήτριες SG 14-222 DD σχεδιάζονται να εγκατασταθούν 50 χλμ. από την ακτή της επαρχίας Changhua.

Κάθε ανεμογεννήτιρα θα έχει χωρητικότητα 14MW και θα έχει διάμετρο ρότορα 222 μέτρα, χρησιμοποιώντας Siemens Gamesa IntegralBlades μήκους 108 μέτρων.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa Offshore Βusiness, Marc Marc Becker, είπε:

«Μια συνεργασία όπως αυτή δείχνει πώς ξεκλειδώνουμε κάθε μέρα την αιολική ισχύ. Είμαστε περήφανοι που ενισχύουμε τη σχέση μας με τη Northland Power και την Yushan Energy σε αυτό το εξαιρετικά σημαντικό έργο, όπου θα αναπτύξουμε την υπεράκτια ανεμογεννήτρια SG 14-222 DD που αλλάζει το παιχνίδι. Μαζί, επηρεάζουμε θετικά την επέκταση της παγκόσμιας υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας, ωφελώντας ταυτόχρονα την τοπική αγορά και την κοινωνία γενικότερα».

Η υπεράκτια αιολική επιχείρηση Hai Long αποτελείται από τρία ξεχωριστά έργα: Hai Long 2A (300MW), Hai Long 2B (232MW) και Hai Long 3 (512MW). Πρόσφατα, η πρόταση βιομηχανικής συνάφειας 300MW Hai Long 2A εγκρίθηκε υπό όρους υπό ορισμένες προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούνται από τον Hai Long, όπως συμφωνήθηκε με τις αρχές της Ταϊβάν.

Η Siemens Gamesa κατασκευάζει επί του παρόντος μια εγκατάσταση συναρμολόγησης νασέλων στο Taichung, για να ξεκινήσει η παραγωγή το τρίτο τρίμηνο το 2021.

Με την υπό όρους έγκριση της πρότασης βιομηχανικής συνάφειας Hai Long 2A, η επέκταση του εργοστασίου θα ξεκινήσει το 2022, με την επιφύλαξη της τελικής επενδυτικής απόφασης από τους εταίρους του έργου.

Αυτό θα υπερδιπλασιάσει το εμβαδόν της έκτασης έως περίπου. 80.000 m2, καθώς και περισσότερο από το διπλάσιο του αριθμού των εργαζομένων της Siemens Gamesa που εργάζονται στο εργοστάσιο

Η επέκταση αναμένεται να διευρύνει το πεδίο παραγωγής με νέες αίθουσες παραγωγής που θα κατασκευαστούν στο εκτεταμένο οικόπεδο.

Ο εκτελεστικός γενικός διευθυντής της Siemens Gamesa για υπεράκτια στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού Niels Steenberg δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επεκτείνουμε τη συνεργασία μας με τους συνεργάτες της Hai Long.

"Με την τελευταία μας τεχνολογία, τα SG 14-222 DD και τα 1044MW Hai Long έργα, θα προσπαθήσουμε να ξεκλειδώσουμε ένα χαμηλότερο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και να επιτρέψουμε τη μετάβαση της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας από σταθερές επιδοτήσεις σε δημοπρασίες βάσει τιμών. Αυτό είναι επίσης σημαντικό για τη Siemens Gamesa, καθώς και για την υπόλοιπη βιομηχανία αιολικής ενέργειας στην Ταϊβάν».

Ο διευθυντής έργου του Hai Long Offshore Wind, Felipe Montero, πρόσθεσε:

«Ως το βασικό έργο για την τοποθέτηση της Ταϊβάν ως κόμβου εξαγωγών Ασίας-Ειρηνικού της υπεράκτιας αιολικής βιομηχανίας, η Hai Long δεσμεύεται να βοηθήσει την Ταϊβάν να αναπτύξει μια βιώσιμη υπεράκτια αιολική βιομηχανία και να δημιουργήσει μια τοπική αλυσίδα εφοδιασμού. Η επιλογή της Siemens Gamesa ως προτιμώμενου προμηθευτή για το Hai Long 2A βασίστηκε πάντα στην εξαιρετική πρόταση εντοπισμού τους.

«Η επέκταση της συμφωνίας μας με τη Siemens Gamesa θα πρέπει να δημιουργήσει ισχυρές συνέργειες για να υποστηρίξει τις προσπάθειες εντοπισμού της Siemens Gamesa, βοηθώντας μας να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις μας για το Hai Long 2A και τη δημιουργία πρόσθετων ευκαιριών εντοπισμού για το Hai Long 2B και το Hai Long 3».