Orsted: Στις 100 εταιρείες με τη μεγαλύτερη επίδραση του ΤΙΜΕ

Orsted: Στις 100 εταιρείες με τη μεγαλύτερη επίδραση του ΤΙΜΕ
Τετάρτη, 28/04/2021 - 14:08

Το περιοδικό TIME επέλεξε την Orsted να είναι στη λίστα της για το 2021 με τις 100 από τις πιο σημαντικές εταιρείες στον κόσμο.

Οι «100 πιο Σημαντικές Εταιρείες του TIME» είναι μια επέκταση της ετήσιας λίστας του TIME με τους 100 πιο σημαντικούς ανθρώπους στον κόσμο.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Orsted, Mads Nipper δήλωσε:

«Ο κόσμος πρέπει να μειώσει κατά το ήμισυ τις παγκόσμιες εκπομπές έως το 2030 και οι εταιρείες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην αναγκαία επιτάχυνση της παγκόσμιας δράσης για το κλίμα. Στην Orsted προσπαθούμε να είμαστε καταλύτης για αλλαγή καθώς αναπτύσσουμε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας σε κλίμακα για να βοηθήσουμε κυβερνήσεις και εταιρείες σε όλο τον κόσμο να μεταβούν στην πράσινη ενέργεια».

«Ως εκ τούτου, είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που συμπεριλαμβανόμαστε στην πρώτη λίστα «100 πιο Σημαντικές Εταιρείες του TIME» και για την αναγνώρισή μας για τη συμβολή μας στην επιτάχυνση της παγκόσμιας μετάβασης στην πράσινη ενέργεια».

Η καταχώριση της λίστας ανέφερε ότι η απόφαση της Orsted να πουλήσει τα περιουσιακά στοιχεία πετρελαίου και φυσικού αερίου το 2017 και να επαναπροσανατολιστεί γύρω από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, ιδίως τον υπεράκτιο άνεμο, είναι ένα στοίχημα που έχει αποδώσει.

Σήμερα η Orsted είναι η κορυφαία εταιρεία υπεράκτιας αιολικής ενέργειας στον κόσμο », δήλωσε ο TIME.