Συμφωνία Mytilineos- Εnergy&Μeteo Systems για καλύτερες υπηρεσίες εκπροσώπησης ΑΠΕ

Συμφωνία Mytilineos- Εnergy&Μeteo Systems για καλύτερες υπηρεσίες εκπροσώπησης ΑΠΕ
Τρίτη, 13/04/2021 - 21:37

Σε συμφωνία με τη γερμανική - Εnergy&Μeteo Systems για προγνώσεις παραγωγής στα πλαίσια εικονικών σταθμών εν αναμονή της συμμετοχής των ΑΠΕ στις νέες αγορές προχώρησε , η Mytilineos.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, η Protergia διαθέτει εκτενές χαρτοφυλάκιο έργων και βασίζεται στην τεχνολογία της γερμανικής εταιρείας για το εμπόριο ενέργειας ΑΠΕ. Ο εικονικός σταθμός παραγωγής που παρέχει η - Εnergy&Μeteo Systems παρέχει δύο συγκεκριμένες υπηρεσίες: Λειτουργεί ως κέντρο ελέγχου για παρακολούθηση της παραγωγής σε πραγματικό χρόνο και για προγνώσεις, ενώ παράλληλα εμπορεύεται το ρεύμα στην αγορά. Στην πράξη, όλο το ρεύμα των φ/β, αιολικών και υδροηλεκτρικών ενώνεται σε μια δεξαμενή στα πλαίσια της πλατφόρμας.

Όπως δήλωσε σχετικά ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος, αναπ. διευθυντής της Protergia, "στόχος μας είναι να γίνουμε ηγετικός ΦΟΣΕ στην ελληνική αγορά και να δημιουργήσουμε αξία για τους ιδιοκτήτες φ/β, αιολικών, υδροηλεκτρικών και βιομάζας/βιοαερίου. Χαιρόμαστε που η energy&meteo μας παρέχει το Virtual Power Plant και τις προγνώσεις. Είναι μια επιβεβαιωμένη και πολύ υποσχόμενη έτοιμη λύση που θα βοηθήσει να διαχειριστούμε αποτελεσματικά το χαρτοφυλάκιο".

Από την πλευρά του, ο Δρ. Ούλριχ Φόκεν, διευθυντής της energy&meteo, δήλωσε πως "η Protergia μπορεί να βασιστεί στην εκτενή μας εμπειρία όσον αφορά τη στήριξη των ηγετικών ΦΟΣΕ σε διάφορες ευρωπαϊκές αγορές".