Iberdrola: Ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης ανεμογεννήτριας στο υβριδικό πάρκο Port Augusta στην Αυστραλία

Iberdrola: Ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης ανεμογεννήτριας στο υβριδικό πάρκο Port Augusta στην Αυστραλία
Τρίτη, 13/04/2021 - 15:01

Η Iberdrola ολοκλήρωσε την κατασκευή της πρώτης ανεμογεννήτριας στο υβριδικό αιολικό και ηλιακό πάρκο Port Augusta Renewable Energy Park ισχύος 317MW στη Νότια Αυστραλία.

Το υβρισικό πάρκο αξίας 500 εκατομμυρίων δολαρίων θα φιλοξενήσει συνολικά 50 ανεμογεννήτριες Vestas, ισχύος 4,2 MW η καθεμία. Το έργο θα περιλαμβάνει επίσης την εγκατάσταση σχεδόν 250.000 ηλιακών φωτοβολταϊκών πάνελ Longi.

Σημειώνεται ότι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών και των ηλιακών συλλεκτών αναμένεται να ολοκληρωθεί πριν από το τέλος του 2021.

Ο Ross Rolfe, Διευθύνων Σύμβουλος της Infigen Energy, που είναι μέλος του Ομίλου Iberdrola, δήλωσε:

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να επιτύχουμε αυτό το ορόσημο στο Port Augusta Renewable Energy Park. Το έργο δημιουργεί περίπου 200 θέσεις εργασίας κατά τη διάρκεια της κατασκευής και περίπου 20 ρόλους πλήρους απασχόλησης κατά την εμπορική λειτουργία».

«Η επένδυση σε αυτό το έργο αποτελεί μέρος της φιλόδοξης αναπτυξιακής στρατηγικής της Iberdrola στην Αυστραλία, που θέτει τους πελάτες στο επίκεντρο της μετάβασης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παρέχοντάς τους αξιόπιστη και προσιτή καθαρή ενέργεια».