6η Συνάντηση Αποφοίτων Εκπαίδευσης EUREM Μαθαίνοντας για το μέλλον της ενεργειακής αγοράς

6η Συνάντηση Αποφοίτων Εκπαίδευσης EUREM Μαθαίνοντας για το μέλλον της ενεργειακής αγοράς
Τρίτη, 06/04/2021 - 12:00

Στη νομοθεσία των ενεργειακών ελέγχων, τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, τις ΑΠΕ, την Ενεργειακή Απόδοση, την Ηλεκτροκίνηση, τους μηχανισμούς χρηματοδότησης της αγοράς και την απολιγνιτοποίηση – δίκαιη μετάβαση, αναφέρθηκε ο Διευθυντής Γραφείου της Γ.Γ. Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, κ. Αντώνης Μαρίνος, στην 6η συνάντηση αποφοίτων του προγράμματος για την εξοικονόμηση ενέργειας «EUREM», που διοργανώθηκε σήμερα ηλεκτρονικά.

Την εκδήλωση χαιρέτισε αρχικά ο Διευθυντής Παραρτήματος Βορείου Ελλάδος του Επιμελητηρίου, κ. Γιώργος Θεοδωράκης, ο οποίος στάθηκε στη δυναμική που παρουσιάζει η εκπαίδευση EUREM ήδη από το 2020 με την webinar έκδοση, δίνοντας την ευκαιρία σε συμμετοχές από όλη την Ελλάδα να λάβουν μέρος και τόνισε την ικανοποίηση του Επιμελητηρίου για τη στήριξη του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στον άμεσο διάλογο που ακολούθησε με ερωτήσεις από τους απόφοιτους, ο κ. Αντ. Μαρίνος, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στα υβριδικά συστήματα ηλεκτροδότησης των νησιών και στην αποθήκευση ενέργειας, στο νέο πρόγραμμα για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στις στέγες και στα προγράμματα «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» και «ΗΛΕΚΤΡΑ» για τα δημόσια κτίρια.

Οι συμμετέχοντες στη συνάντηση είχαν τη δυνατότητα να αναφέρουν τους προβληματισμούς τους για τα ενεργειακά ζητήματα και να εστιάσουν σε σημεία ενδιαφέροντος μέσα από τη δική τους δραστηριότητα, ακολουθώντας τη συνήθη πρακτική στις συναντήσεις αποφοίτων που διοργανώνει το EUREM.

Στο τέλος της εκδήλωσης, η υπεύθυνη διαχείρισης EUREM στην Ελλάδα, κα Αλεξάνδρα Ταβλαρίδου, ανέλυσε συνοπτικά τα νέα του σεμιναρίου σχετικά με τη webinar έκδοση και τις εξελίξεις που αναμένονται στη μετά COVID εποχή και παρουσίασε πληροφορίες για τις δράσεις του Επιμελητηρίου, που αφορούν στην ενέργεια και άλλα θέματα ενδιαφέροντος για τους Ενεργειακούς Διαχειριστές EUREM.

Σημειώνεται ότι, το έργο EUREMnext παρέχει δωρεάν προς το κοινό νέες συμπληρωματικές online θεματολογίες που αφορούν στο ISO 50002, στην ενεργειακή εξοικονόμηση στην κινητικότητα, στο Industry 4.0, στην Ενεργειακή Εταιρική κουλτούρα καθώς και σε μια online εφαρμογή για τους Ενεργειακούς Ελέγχους. Πρόκειται για δράσεις, οι οποίες είναι επιδοτούμενες από το έργο EUREMnext του Προγράμματος HORIZON 2020 και του Executive Agency for SMEs και κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να τις αναζητήσει ηλεκτρονικά στο https://training.eurem.net/enrol/index.php?id=101.

Περισσότερες πληροφορίες για το σεμινάριο EUREM στην Ελλάδα, καθώς κι η αίτηση συμμετοχής, βρίσκονται στην ιστοσελίδα του Ελληνογερμανικού Επιμελητήριου: www.german-chamber.gr στην ενότητα εκπαίδευση και στο https://www.dual.com.gr/eurem/. Για άμεση επικοινωνία κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να απευθυνθεί στο a.tavlaridou(at)ahk.com.gr ή στο τηλ. 2310 327733.