Shell: Απέκτησε το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάστηκε στην Ολλανδία

Shell: Απέκτησε το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο που κατασκευάστηκε στην Ολλανδία
Τετάρτη, 31/03/2021 - 12:39

Η Shell απέκτησε το 50% του υπεράκτιου αιολικού πάρκου Egmond aan Zee, ισχύος 108 MW από τη Vattenfall και πρόκειται για το πρώτο υπεράκτιο αιολικό πάρκο μεγάλης κλίμακας που κατασκευάστηκε στις ακτές της ολλανδικής Βόρειας Θάλασσας.

Ύστερα από αυτή τη συναλλαγή η Shell έγινε ο 100% ιδιοκτήτης της NoordzeeWind που διαχειρίζεται το περιουσιακό στοιχείο.

Ο επικεφαλής της διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων της Vattenfall, Kasper Simonsen, δήλωσε:

«Τα διδάγματα που έχουμε μάθει από το πρώτο ολλανδικό υπεράκτιο αιολικό πάρκο μπορούν να εφαρμοστούν στην κατασκευή του Hollandse Kust Zuid και άλλων μελλοντικών υπεράκτιων αιολικών πάρκων. Η πώληση επιτρέπει στη Vattenfall να επικεντρωθεί ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη των νέων έργων μας».

Ο Hessel de Jong, διευθύνων σύμβουλος της Shell για την υπεράκτια αιολική ενέργεια στην Ευρώπη πρόσθεσε:

«Η υπεράκτια αιολική ενέργεια παίζει σημαντικό ρόλο στην ενεργειακή μετάβαση. Έχουμε ήδη μάθει πολλά από την κατασκευή αυτού του πρώτου ολλανδικού υπεράκτιου αιολικού πάρκου και χαίρομαι που συνεχίζουμε συμβάλλουμε στην ενεργειακή μετάβαση με αυτόν τον τρόπο. Και με το υπεράκτιο αιολικό πάρκο Egmond aan Zee, μπορούμε επίσης να αποκτήσουμε πολύτιμη εμπειρία για τη λειτουργία ενός υπεράκτιου αιολικού πάρκου σε μια δυναμική αγορά ενέργειας».

Φωτό: NoordzeeWind