Orsted: Τελική επενδυτική απόφαση για υβριδικό έργο αιολικής-ηλιακής ενέργειας στο Τέξας

Orsted: Τελική επενδυτική απόφαση για υβριδικό έργο αιολικής-ηλιακής ενέργειας στο Τέξας
Τρίτη, 30/03/2021 - 14:10

Η Orsted έλαβε την τελική επενδυτική απόφαση για ένα υβριδικό αιολικό και ηλιακό έργο συνολικής ισχύος 518 MW στο Τέξας των ΗΠΑ με αναμενόμενη ημερομηνία λειτουργίας το πρώτο εξάμηνο του 2022.

Πρόκειται για το έργο Helena Energy Center το οποίο αποτελείται από το αιολικό πάρκο Helena ισχύος 268 MW και το φωτοβολταϊκό έργο Sparta ισχύος 250 MW.

Η Orsted έχει εξασφαλίσει ήδη συμβόλαια με πολλούς εταιρικούς αγοραστές, συμπεριλαμβανομένης της Henkel για ένα μέρος της παραγωγής αιολικής ενέργειας, αλλά και της Target για ένα μέρος της ηλιακής παραγωγής.

Το Helena Energy Center, στην κομητεία Bee, στο νότιο Τέξας, θα επιτρέψει στην Orsted να μεγιστοποιήσει τη χρήση της «εξαιρετικής τοποθεσίας, σε μια αγορά υψηλής ρευστότητας», σε έναν κύριο δρόμο ειαγωγών, στο κέντρο φόρτωσης του Σαν Αντόνιο, και σε μια περιοχή που χαρακτηρίζεται από ισχυρούς παράκτιους ανέμους και ηλιοφάνεια.

Ως μέρος του έργου Helena Energy Center, η Orsted συνεργάζεται με το Texas Native Seeds Program, ένα μη κερδοσκοπικό πρόγραμμα έρευνας και ανάπτυξης του Caesar Kleberg Wildlife Research Institute, για να ερευνήσει το βέλτιστο μείγμα σπόρων και τη διαδικασία φύτευσης για ανάπτυξη τοπικών χλοών κάτω από ένα μέρος του ηλιακού έργου.

Τα πιθανά οφέλη περιλαμβάνουν χαμηλότερο λειτουργικό κόστος, βελτιωμένη βιοποικιλότητα για την προσέλκυση επικονιαστών, χαμηλότερη διάβρωση και βελτιώσεις παραγωγής μειώνοντας τη θερμοκρασία περιβάλλοντος.

Το έργο Helena Energy Center αυξάνει τις χερσαίες λειτουργίες και το υπό κατασκευή χαρτοφυλάκιο της Orsted στα 4 GW, ένα χαρτοφυλάκιο που είναι γεωγραφικά και τεχνολογικά διαφορετικό, εισάγωντας το Τέξας, τα Midwest και τις νοτιοανατολικές ΗΠΑ στην αιολική και ηλιακή ενέργεια και στην αποθήκευση ενέργειας.

Με τη «σημαντική ανάπτυξη χαρτοφυλακίου» τα επόμενα χρόνια, η ομάδα εμπορίας ενέργειας της Orsted στις ΗΠΑ, που μέχρι τώρα είναι μέρος της επιχειρηματικής μονάδας αγορών της εταιρείας, έχει ενσωματώνεται στην χερσαία επιχείρηση της Orsted.