ΗΠΑ: Κοινοπραξία έθεσε σε λειτουργία τρία ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 200 MW στις ΗΠΑ

ΗΠΑ: Κοινοπραξία έθεσε σε λειτουργία τρία ηλιακά πάρκα συνολικής ισχύος 200 MW στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 19/03/2021 - 13:22

Μια αμερικανική συνεργασία ηλιακής ενέργειας παρέδωσε ένα φωτοβολταϊκό χαρτοφυλάκιο 200MW που καλύπτει τρία έργα κλίμακας χρησιμότητας στη Τζόρτζια των ΗΠΑ.

Το χαρτοφυλάκιο αναπτύχθηκε από την Green Power EMC και την ηλιακή πλατφόρμα της Shell, Silicon Ranch.

Η συνολική ισχύς κατανέμεται σε δύο κομητείες στις νοτιοδυτικές και νοτιοανατολικές περιοχές της νότιας πολιτείας.

Ο κυβερνήτης Geoff Duncan δήλωσε:

«Οι EMC διατηρούνί ένα ισορροπημένο και ποικίλο χαρτοφυλάκιο για να την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών των καταναλωτών της Γεωργίας - και αυτό περιλαμβάνει καινοτόμες πηγές ενέργειας όπως η ηλιακή. Αξιοποίησαν φυσικούς πόρους της Γεωργίας για να τροφοδοτήσουν τα σπίτια μας, να οδηγήσουν την οικονομική ανάπτυξη και να προσφέρουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας σε κατασκευές και εγκαταστάσεις».

Τα τρία έργα τέθηκαν σε λειτουργία σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα και αναπτύχθηκαν, χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν από τη Silicon Ranch, η οποία κατέχει επίσης, λειτουργεί και διατηρεί τα πάνελ καθ 'όλη τη διάρκεια του κύκλου ζωής κάθε εγκατάστασης.

Η Green Power EMC αγοράζει όλα τα ενεργειακά και περιβαλλοντικά χαρακτηριστικά που παράγονται από τις εγκαταστάσεις για λογαριασμό των μελών της EMC για τα επόμενα τριάντα χρόνια.

Ο πρώτος ιστότοπος, ο Hazlehurst 3, ισχύος 40 MW, συνδέθηκε στο δίκτυο τον Δεκέμβριο του 2019 και βρίσκεται στην κομητεία Jeff Davis.

Τον Αύγουστο του 2020 η Silicon Ranch έθεσε σε λειτουργία το δεύτερο έργο, το ηλιακό πάρκο Terrell, ισχύος 74 MW, στην κομητεία Terrell.

Τέλος, τον Δεκέμβριο του 2020, οι συνεργάτες έθεσαν σε λειτουργία και τον τρίτο και τελευταίο ιστότοπο, τον Snipesville 1, ισχύος 86 MW, που βρίσκεται επίσης στην κομητεία Jeff Davis.