Ηνωμένο Βασίλειο: Άδεια για την ανάπτυξη ηλιακού έργου 50 MW

Ηνωμένο Βασίλειο: Άδεια για την ανάπτυξη ηλιακού έργου 50 MW
Παρασκευή, 12/03/2021 - 15:20

Ο Όμιλος Pegasus έχει εξασφαλίσει άδεια προγραμματισμού για ένα σύστημα ηλιακής ενέργειας και μπαταρίας αποθήκευσης 50 MW κοντά στο Telford της Αγγλίας, για λογαριασμό της JBM Solar Projects.

Μάλιστα, το Συμβούλιο Telford & Wrekin ενέκρινε ομόφωνα το ηλιακό πάρκο και τις συναφείς υποδομές σε γειτονικά εδάφη, στο Roden, στο Shropshire.

Σχετικά με την κατασκευή του ηλιακού πάρκου θα διαρκέσει περίπου 26 εβδομάδες και θα έχει διάρκεια ζωής 40 χρόνια. Επεπλέον, θα πραγματοποιηθεί φύτευση αγριολούλουδων και φυτών καθώς και εγκατάσταση κουτιών νυχτερίδων και πουλιών γύρω από την περιοχή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του 2019, το Telford & Wrekin Council ήταν μία από τις 200 περίπου τοπικές αρχές του Ηνωμένου Βασιλείου που κήρυξαν έκτακτη ανάγκη για το κλίμα.

Ο Chris Cox του ομίλου Pegasus δήλωσε:

«Το προτεινόμενο έργο θα παρέχει σημαντική ποσότητα ανανεώσιμης ενέργειας για να υποστηρίξει τους δεσμευτικούς εθνικούς στόχους για τη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, καθώς και την Κλιματική Έκτακτη Ανάγκη που κηρύχθηκε από την Telford & Wrekin. Ο ιστότοπος έχει επιλεγεί προσεκτικά και δεν υπόκειται σε νόμιμους ορισμούς σχετικά με την περιβαλλοντική ή ιστορική του αξία. Η εφαρμογή συμμορφώνεται με την εθνική και τοπική πολιτική σχεδιασμού, παρέχει πολλά δημόσια οφέλη και αποφεύγει τυχόν απαράδεκτες επιπτώσεις».

Τέλος, αναφέρεται ότι το έργο θα προσφέρει βασικά δημόσια οφέλη και επενδύσεις, συμπεριλαμβανομένης της ετήσιας συνεισφοράς των επιχειρηματικών επιτοκίων περίπου 7,6 εκατομμυρίων λιρών συνολικά για τη διάρκεια ζωής του ηλιακού πάρκου και θα οδηγήσει στη δημιουργία 70-80 θέσεων εργασίας.

Με πληροφορίες από: reNEWS