Lightsource BP: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για 88 πρατήρια καυσίμων της BP στην Αυστραλία

Lightsource BP: Σύμβαση Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας για 88 πρατήρια καυσίμων της BP στην Αυστραλία
Τετάρτη, 10/03/2021 - 14:23

Ηλιακό πάρκο της Snowy Hydro που ανήκει Lightsource BP, θα παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια σε 88 από τα πρατήρια καυσίμων της BP σε ολόκληρη τη Νέα Νότια Ουαλία στην Αυστραλία, βάσει μίας νέας Σύμβασης Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (PPA), 15ετούς διάρκειας.

Πιο συγκεκριμένα, το PPA θα επιτρέψει την κατασκευή ενός ηλιακού πάρκου, ισχύος 107 MW στο West Wyalong, της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της ρύθμισης, η Snowy Hydro με τη σειρά της θα παρέχει ανανεώσιμη ενέργεια μέσω της Red Energy στην BP για 10 χρόνια για να καλύψει τις απαιτήσεις σε ενέργεια όλων των πρατηρίων καυσίμων σε ολόκληρη την πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Μάλιστα, αναμένεται να απομακρύνει 18.400 μετρικούς τόνους εκπομπών άνθρακα ετησίως, που ισοδυναμεί με την απομάκρυνση 6.100 αυτοκινήτων από το δρόμο.

Αναφέρεται ότι τα 88 πρατήρια καυσίμων της BP θα τροφοδοτούνται από 100% αναναεώσιμη ενέργεια από τον Ιανουάριο του 2023.

Σε ό,τι αφορά τη Snowy Hydro, αυτή κατέχει, λειτουργεί και διατηρεί το Snowy Scheme και είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος λιανοπωλητής ενέργειας στην Αυστραλιανή Εθνική Αγορά Ηλεκτρικής Ενέργειας,.

Ο πρόεδρος της BP για την Αυστραλία, Frédéric Baudry, δήλωσε:

«Η τροφοδοσία αυτών των πρατηρίων της BP, χρησιμοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια επίδειξη της στρατηγικής μας και είναι ένα ακόμη βήμα προς την φιλοδοξία μας να είμαστε καθαρή ως προς τον άνθρακα εταιρεία έως το 2050 ή νωρίτερα και να βοηθήσουμε τον κόσμο να φτάσει στις μηδενικές εκπομπές».

Ο διευθυντής της Lightsource BP Australia, Adam Pegg, πρόσθεσε:

«Το να μπορούμε να διευκολύνουμε την τροφοδοσία των πρατηρίων της BP στη Νέα Νότια Ουαλία με ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από το ηλιακό πάρκο West Wyalong είναι ένα επίτευγμα που καταδεικνύει τη δέσμευσή μας να παρέχουμε βιώσιμη και προσιτή ενέργεια στις κοινότητές μας. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να αξιοποιήσουμε την υπάρχουσα σχέση μας με τη Snowy Hydro στο έργο μας στο Ουέλλινγκτον, για να προσφέρουμε μια λύση που θα συμβάλει στις πράσινες φιλοδοξίες της BP».