Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια: Οι πρωταθλήτριες του 2021

Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια: Οι πρωταθλήτριες του 2021
Δευτέρα, 08/03/2021 - 15:45

Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας (GWEC) και το Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών για την Ενεργειακή Μετάβαση (GWNET) ανακοίνωσαν τις συμμετέχουσες για την τρίτη έκδοση του προγράμματος «Γυναίκες στην Παγκόσμια Αιολική Ηγεσία».

Οι συμμετέχουσες στο πρόγραμμα, που στοχεύει στην ενίσχυση της ποικιλομορφίας των φύλων στον αιολικό τομέα, έχουν επιλεγεί από μια διαφορετική ομάδα υποψηφίων άνω των 200 ατόμων από διάφορες χώρες, κλάδους και τομείς της αιολικής βιομηχανίας.

Το GWEC και το GWNET έχουν επιλέξει 15 συμμετέχουσες από 11 χώρες για να συμμετάσχουν στο ετήσιο πρόγραμμα που επικεντρώνεται στην παροχή κατάρτισης, καθοδήγησης και στην προώθηση της ανταλλαγής γνώσεων και δεξιοτήτων για την ενίσχυση της σταδιοδρομίας των συμμετεχουσών σε ηγετικούς ρόλους.

Οι συμμετέχουσες στο «Γυναίκες στην Παγκόσμια Αιολική Ηγεσία 2021» είναι υπήκοοι ή κάτοικοι του Περού, της Ινδίας, της Ισπανίας, της Νότιας Αφρικής, των Φιλιππίνων, της Ινδονησίας, της Βραζιλίας, του Μεξικού, της Κολομβίας, της Κένυας, της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Η επικεφαλής πολιτικής και έργων της GWEC, Joyce Lee, δήλωσε:

«Καθώς η αιολική ενέργεια συνεχίζει την ανάπτυξή της σε νέες και υπάρχουσες αγορές, πρέπει να ενισχύσουμε τις προσπάθειές μας για την ενσωμάτωση της ποικιλομορφίας και της συμπερίληψης σε ολόκληρη την αιολική βιομηχανία για να διαμορφώσουμε ένα δυναμικό και ανταγωνιστικό εργατικό δυναμικό που μπορεί να οδηγήσει την καινοτομία και να επιταχύνει η ενεργειακή μετάβαση».

«Σε παγκόσμιο επίπεδο, ο τομέας της αιολικής ενέργειας εξακολουθεί να κυριαρχείται από άντρες, αλλά το αυξανόμενο ενδιαφέρον από εταιρείες και ιδιώτες να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια καταδεικνύει την αυξανόμενη υποστήριξη γύρω από το όραμά μας για μια πιο διαφορετική και χωρίς αποκλεισμούς βιομηχανία».

Η εκτελεστική διευθύντρια του GWNET, Christine Lins, δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που λάβαμε διπλάσιο όγκο αιτήσεων το 2021 σε σύγκριση με πέρυσι, ειδικά σε μια εποχή που η πανδημία εμπόδισε τις προσπάθειες για την ισότητα των φύλων σε πολλούς τομείς. Τα προφίλ των υποψηφίων φέτος ήταν πολύ εντυπωσιακά και είναι εμπνευσμένο να δούμε τόσες πολλές γυναίκες σε όλο τον κόσμο να εργάζονται για να επιταχύνουν την παγκόσμια ενεργειακή μετάβαση. Με 15 νέες συμετέχουσες φέτος, ανυπομονούμε να συνεχίσουμε να ενδυναμώνουμε τις γυναίκες επαγγελματίες και να υποστηρίζουμε την εξέλιξη της σταδιοδρομίας τους σε ηγετικές θέσεις».

Η βοηθός επικεφαλής μηχανικός της Vestas και συμμετέχουσα στο Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια 2021, Nibedita Sahoo, δήλωσε:

«Το πρόγραμμα Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για δικτύωση με ηγέτες της αιολικής βιομηχανίας από διάφορους κλάδους και πολιτισμούς και για την καλύτερη κατανόηση της επέκτασης της αιολικής ενέργειας παγκοσμίως. Ανυπομονώ να μοιραστώ τις εμπειρίες μου με άλλες συμμετέχουσες, να μάθω στρατηγικές και να υποστηρίξει ο ένας τον άλλον στο ταξίδι μας. Ας κάνουμε μεγάλα όνειρα μαζί».

Η διαχειρίστρια του έργου Mainstream Renewable Power και συμμετέχουσα, Andrea Cornejo, δήλωσε:

«Είμαι ενθουσιασμένη που συναντώ γυναίκες επαγγελματίες που έχουν κάνει τη δική τους πορεία στο εργατικό δυναμικό της αιολικής βιομηχανίας. Ανυπομονώ να αναπτύξω νέες δεξιότητες και να αναλάβω νέες προκλήσεις, οι οποίες θα μου επιτρέψουν να συμβάλω στην ανάπτυξη της αιολικής βιομηχανίας και να ενθαρρύνω περισσότερες γυναίκες και άνδρες να συνεργαστούν και να απαλλαγούν από κενά, φόβους και προκαταλήψεις».

Η διευθύντρια επικοινωνίας της Ocean Winds και η συμμετέχουσα στο έργο Carmen Maria Cortes Belaunde δήλωσε:

«Το να είμαι μέλος του Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια είναι μια εξαιρετική ευκαιρία να συνδεθώ με βασικούς επαγγελματίες στον τομέα της αιολικής ενέργειας, να μπορώ να μοιράζεσαι εμπειρίες, να μαθαίνω βέλτιστες πρακτικές και να χτίζω ένα δίκτυο εμπλουτισμού θα μου επιτρέψει να ενισχύσω την καριέρα μου στον αιολικό τομέα και να βελτιώσω τα αποτελέσματα της εταιρείας μου».

Η διευθύντρια αιολικής ενέργειας της EWI Group Europe και συμμετέχουσα, Patricia de Vicente δήλωσε:

«Κατά τη διάρκεια των τριών τελευταίων ετών που εργάζομαι ως Wind Specialist Recruiter, υπέγραψα μόνο ένα συμβόλαιο για μια γυναίκα και όλες προσλήψεις μου ήταν άντρες. Το πρόγραμμα Γυναίκες στην Αιολική Ενέργεια θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για δικτύωση με γυναίκες επαγγελματίες του κλάδου και για ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών».

Πηγή: reNEWS

Φωτογραφία: GWEC