Siemens Gamesa: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 50 MW για αιολικό πάρκο στην Σκωτία

Siemens Gamesa: Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών 50 MW για αιολικό πάρκο στην Σκωτία
Παρασκευή, 05/03/2021 - 13:58

Νέα παραγγελία ανεμογεννητριών δέχτηκε η Siemens Gamesa από την EnergieKontor UK ισχύος 50 MW για το αιολικό πάρκο Longhill Burn που αναπτύσσεται χωρίς επιδοτήσεις, κοντά στο Εδιμβούργο.

Η συμφωνία καλύπτει την παράδοση ανεμογεννητριών της Siemens Gamesa τύπου 5.8-155, και είναι η πρώτη για την πλατφόρμα 5.X στο Ηνωμένο Βασίλειο. Επιπλέον,η εταιρεία θα παρέχει υπηρεσίες στο αιολικόπάρκο για 25 χρόνια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Gamesa για τις χερσαίες επιχειρήσεις, Lars Bondo Krogsgaard, δήλωσε:

«Η χερσαία αιολική ενέργεια προσφέρει σήμερα μία από τις πιο οικονομικές πηγές ενέργειας σε πολλές χώρες σε όλο τον κόσμο. Χαιρετίζουμε μια νέα ώθηση από το Ηνωμένο Βασίλειο για την ανάπτυξη της χερσαίας αιολικής ενέργειας, η οποία σε συνδυασμό με σταθερές δεσμεύσεις για την υπεράκτια αιολική ανάπτυξη μπορεί να προσφέρει μία σημαντική ώθηση στην επίτευξη των στόχων της πράσινης ενέργειας. Θα συνεργαστούμε στενά με την Energiekontor για να διασφαλίσουμε την παροχή της πιο ανταγωνιστικής λύσης σε αυτόν τον ιστότοπο στη Σκωτία.

Αναφέρεται ότι από την κυκλοφορία της πλατφόρμας 5.X της Siemens Gamesa τον Απρίλιο του 2019, έχει καταγράψει πωλήσεις άνω των 2,3 GW, με σημαντικές συμβάσεις προμήθειας στη Σουηδία, τη Βραζιλία, τη Φινλανδία και τώρα στο Ηνωμένο Βασίλειο.