Goldman Sachs: Ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας με την SMT στις ΗΠΑ

Goldman Sachs: Ανάπτυξη έργων ηλιακής ενέργειας με την SMT στις ΗΠΑ
Παρασκευή, 26/02/2021 - 16:00

Η Goldman Sachs Renewable Power συνεργάζεται με την SMT Energy για την ανάπτυξη έργων ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ.

Αρχικά, η Goldman Sachs θα αποκτήσει 55 MW κοινοτικών ηλιακών εγκαταστάσεων που βρίσκονται στην περιφέρεια της Νέας Υόρκης από την SMT. Πρόκειται για εννέα έργα τα οποία θα τεθούν σε λειτουργία το 2022 και θα παρέχουν ισχύ ισοδύναμη με την μέση ετήσια κατανάλωση ενέργειας 8030 σπιτιών.

Ο συνιδρυτής της SMT, John Switzer, ανέφερε:

«Είμαι εξαιρετικά περήφανος για την ομάδα μας για την ανάπτυξη ενός τόσο ισχυρού χαρτοφυλακίου έργων σε λίγο περισσότερο από ένα χρόνο.

«Αυτά τα έργα έχουν ως στόχο να προσφέρουν ισχυρές, μη συσχετιζόμενες αποδόσεις για τους επενδυτές, καθώς και ουσιαστικά οφέλη για τις τοπικές κοινότητες, όπως η καθαρή, βιώσιμη δύναμη, θέσεις εργασίας υψηλής ποιότητας και σημαντικά φορολογικά έσοδα».

Ο συνιδρυτής της SMT David Spotts ανέφερε:

«Αυτή η συναλλαγή είναι μια συναρπαστική εξέλιξη για την εταιρεία μας και τις κοινότητες στις οποίες δραστηριοποιούμαστε. Ανυπομονούμε να συνεχίσουμε με αυτή τη δυναμική καθώς εργαζόμαστε για την ανάπτυξη μιας μεγάλης ποικιλίας ηλιακών εγκαταστάσεων και αυτόνομων συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας σύμφωνα με τα υψηλότερα βιομηχανικά πρότυπα».

Ο συνεργάτης της SMT John France δήλωσε:

«Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα ξεκινήσουμε τη συνεργασία μας με την απίστευτη ομάδα της GSRP, εκτιμούμε τη σκληρή δουλειά και τη συνεργασία τους για την υλοποίηση αυτής της συναλλαγής».