H μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Ηρακλείου

H μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου στο λιμάνι του Ηρακλείου
Δευτέρα, 01/02/2021 - 18:14

Στα σκαριά βρίσκεται η πρώτη μονάδα εγκατάστασης υγροποιημένου φυσικού αερίου μέσα σε δεξαμενές, στο χώρο του λιμανιού του Ηρακλείου, όπως μεταδίδει το ekriti.gr.

Όπως εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΗ, Μηνάς Παπαδάκης, μιλώντας στο “Ράδιο Κρήτη” και τον Μανώλη Αργυράκη, η νέα αυτή μονάδα βρίσκεται πολύ ψηλά στο σχεδιασμό του ΟΛΗ και μένει να εξασφαλιστεί η απαραίτητη χρηματοδότηση, καθώς έχει διαπιστωθεί ότι το 80% των κρουαζιεροπλοίων, σήμερα, χρησιμοποιούν το υγροποιημένο φυσικό αέριο ως βασικό καύσιμο.

“Δεν είναι δυνατόν να είμαστε κορυφαίος σταθμός για τα κρουαζιερόπλοια, παγκοσμίως και να μη διαθέτουμε τέτοιου είδους καύσιμο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαδάκης κι εξήγησε ότι αυτό από μόνο του δημιουργεί και κίνητρα για περισσότερους επισκέπτες κρουαζιέρας, ενώ ο ΟΛΗ φιλοδοξεί να προσελκύσει περίπου 700.000 – 800.000 το χρόνο.

Όπως είπε, η εγκατάσταση της συγκεκριμένης μονάδας είναι ένα από τα ζητούμενα, στο πλαίσιο της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού ενώ η εγκατάσταση της μονάδας εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 1,5 χρόνο.