Saudi Aramco: Μειωμένη προμήθεια πετρελαίου για τον Φεβρουάριο

Saudi Aramco: Μειωμένη προμήθεια πετρελαίου για τον Φεβρουάριο
Τετάρτη, 13/01/2021 - 14:02

Ο κορυφαίος εξαγωγέας πετρελαίου της Σαουδική Αραβία, Saudi Aramco, έκανε μειώσεις προμήθειας αργού πετρελαίου για τουλάχιστον τρεις Ασιάτες αγοραστές, σύμφωνα με πηγές.

Αυτό το γεγονός ακολουθεί τη δέσμευση της Σαουδικής Αραβίας για πρόσθετες περικοπές παραγωγής 1 εκατομμυρίου βαρελιών ημερησίως (bpd) τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο στο πλαίσιο συμφωνίας μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ +.

Αναφέρεται ότι οι περισσότεροι παραγωγοί του ΟΠΕΚ + θα κρατήσουν την παραγωγή σταθερή ενόψει των νέων lockdown. Οι παγκόσμιες τιμές του πετρελαίου αγγίζουν στο υψηλότερο επίπεδο από το Φεβρουάριο, ύστερα από απόφαση της Σαουδικής Αραβίας.

Πέρυσι, η Saudi Aramco μείωσε τις εξαγωγές Ιουνίου-Αυγούστου σε αγοραστές στην Ασία ακολουθώντας τα συμφωνηθέντα με τον ΟΠΕΚ +.

Σύμφωνα με στοιχεία της Refinitiv Eikon, η Σαουδική Αραβία εξήγαγε περίπου 7 εκατομμύρια βαρέλια αργού ημερησίως, εκ των οποίων περίπου το 70% κατευθύνθηκε στην Ασία.

Κι ενώ η επιπλέον μείωση της προσφοράς πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία θα μπορούσε να βοηθήσει στη στήριξη της αγοράς αυτό το μήνα, η κατανάλωση αργού στην Ασία αναμένεται να μειωθεί εν μέσω εποχιακής συντήρησης διυλιστηρίων, ενώ οι προμήθειες από τη Δύση θα μπορούσαν να καλύψουν τη ζήτηση, ανέφεραν πηγές.

Με πληροφορίες από: Reuters