Κίνα: Προσθήκη ακόμα υ δεξαμενών ΥΦΑ στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Σαγκάη

Κίνα: Προσθήκη ακόμα υ δεξαμενών ΥΦΑ στον τερματικό σταθμό φυσικού αερίου στη Σαγκάη
Τρίτη, 17/11/2020 - 13:05

Η Κίνα πρόσθεσε δύο μεγάλες δεξαμενές αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στο τερματικό σταθμό Yangshan, αυξάνοντας την ικανότητα αποθήκευσης κατά 80%, σύμφωνα με δημοσιεύματα των κρατικών μέσων ενημέρωσης την Τρίτη.

Δύο δεξαμενές των 200.000 κυβικών μέτρων άρχισαν να λειτουργούν τη Δευτέρα στον τερματικό σταθμό Yangshan στη Σαγκάη, αυξάνοντας τον συνολικό χώρο αποθήκευσης του τερματικού σταθμού σε 895.000 κυβικά μέτρα, σύμφωνα με την Liberation Daily.

Ο τερματικός σταθμός, που κατασκευάστηκε και υποστηρίζεται από την Shenergy Group και την China National Offshore Oil Company (CNOOC), έχει ετήσια ισχύ 3 εκατομμυρίων τόνων καυσίμου με υπερψύξη, τροφοδοτώντας κυρίως τον οικονομικό κέντρο της Σαγκάης.

Η ζήτηση για φυσικό αέριο αυξάνεται συνήθως από τα μέσα Οκτωβρίου έως τα μέσα Μαρτίου του επόμενου έτους, καθώς τα βόρεια μέρη της Κίνας εισέρχονται στη χειμερινή περίοδο θέρμανσης, αυξάνοντας τις εισαγωγές φυσικού αερίου που αποτελούν πάνω από το 40% της συνολικής κατανάλωσης φυσικού αερίου της Κίνας.

Πηγή: Reuters

Φωτογραφία: Wikipedia