Οι ΗΠΑ ενέκριναν την κατασκευή μικρών εμπορικών πυρηνικών αντιδραστήρων

Οι ΗΠΑ ενέκριναν την κατασκευή μικρών εμπορικών πυρηνικών αντιδραστήρων
Πέμπτη, 03/09/2020 - 13:18

Εγκρίθηκε για πρώτη φορά σχέδιο για την κατασκευή 12 μικρών εμπορικών πυρηνικών αντιδραστήρων στο Αϊντάχο των ΗΠΑ από Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πιο συγκεκριμένα, η Πυρηνική Ρυθμιστική Επιτροπή των ΗΠΑ ενέκρινε την Παρασκευή την αίτηση της NuScale Power για μικρούς αρθρωτους αντιδραστήρες που σχεδιάζει να κατασκευάσει η Utah Associated Municipal Power Systems σε μια τοποθεσία του Υπουργείου Ενέργειας των ΗΠΑ στο ανατολικό Αϊντάχο.

Αυτοί οι μικροί αντιδραστήρες μπορούν να παράγουν περίπου 60 MW ισχύος, τα οποία είναι αρκετά για να τροφοδοτήσουν περισσότερα από 50.000 σπίτια.

Το προτεινόμενο έργο περιλαμβάνει 12 μικρούς αρθρωτούς αντιδραστήρες, ο πρώτος από τους οποίους σχεδιάζεται να κατασκευαστεί το 2029 και οι υπόλοιποι το 2030.

Σύμφωνα με τη NuScale οι μικροί αρθρωτοί αντιδραστήρες διαθέτουν προηγμένα χαρακτηριστικά ασφαλείας, όπως αυτοψύξη και αυτόματο κλείσιμο.

«Αυτό είναι ένα σημαντικό ορόσημο όχι μόνο για τη NuScale, αλλά και για ολόκληρο τον πυρηνικό τομέα των ΗΠΑ και τις άλλες προηγμένες πυρηνικές τεχνολογίες που θα ακολουθήσουν», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NuScale, John Hopkins.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η Utah Associated Municipal Power Systems έχει ήδη συμφωνήσει με το Υπουργείο Ενέργειας για την κατασκευή των αντιδραστήρων σε μία έκταση 890 τετραγωνικών μιλίων της ομοσπονδιακής υπηρεσίας που περιλαμβάνει το Εθνικό Εργαστήριο του Αϊντάχο, μια εγκατάσταση πυρηνικής έρευνας που ενδείκνυται για την κατασκευή αντιδραστήρων.

Πηγή: AP