ΗΑΕ: Αυξημένη παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο λόγω αυξημένης ζήτησης

ΗΑΕ: Αυξημένη παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο λόγω αυξημένης ζήτησης
Τρίτη, 01/09/2020 - 15:36

Η Εθνική Εταιρεία Πετρελαίου του Αμπού Ντάμπι (ADNOC), ο κύριος παραγωγός πετρελαίου στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, άντλησε 2,693 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως κατά τη διάρκεια του Αυγούστου, λόγω της αυξημένης ζήτησης του συναφούς φυσικού αερίου για την εγχώρια παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με πηγές του Reuters.

Η παραγωγή πετρελαίου τον Αύγουστο αντικατοπτρίζει τη συνολική παραγωγή των ΗΑΕ και υπερβαίνει την ποσόστωση της χώρας στο πλαίσιο της τρέχουσας συμφωνίας περικοπών παραγωγής πετρελαίου του ΟΠΕΚ + σε περίπου 100.000 βαρέλια ημερησίως, ανέφεραν οι ίδιες πηγές.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το πλαίσιο συμφωνίας του ΟΠΕΚ +, τα ΗΑΕ επιτρέπεται να παράγουν 2,590 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, ενώ αυτή τη στιγμή οι χώρες που ανήκουν στον ΟΠΕΚ και οι σύμμαχοί τους, συμπεριλαμβανομένης της Ρωσίας, έχουν μειώσει την παραγωγή τους κατά 7,7 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως.

Η αύξηση της παραγωγής αργού στα ΗΑΕ τον Αύγουστο οφείλεται στην υψηλότερη ζήτηση για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας κατά τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες, η οποία ενισχύθηκε περαιτέρω φέτος με τους πολίτες και τους κατοίκους να επιλέγουν να μείνουν στο σπίτι παρά να ταξιδέψουν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως σημειώνει το Reuters, o περιορισμός της παραγωγής αργού πετρελαίου σημαίνει και χαμηλότερη παραγωγή συναφών αερίων, ένα υποπροϊόν της εξόρυξης αργού το οποίο χρησιμοποιείται για την τροφοδοσία κλιματιστικών, αλλά και ως πρώτη ύλη για τη βιομηχανία πετροχημικών.

Η ADNOC θα αντισταθμίσει την αύξηση της παραγωγής του Αυγούστου μειώνοντας την προσφορά πετρελαίου και τις εξαγωγές κατά τους επόμενους μήνες, ανέφεραν οι πηγές. Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία ενημέρωσε τους πελάτες της ότι θα μειώσει τις προμήθειες αργού πετρελαίου τον Οκτώβριο κατά 30%, προκειμένου να συμμορφωθεί με τη συμφωνία μεταξύ των χωρών του ΟΠΕΚ +.

Πηγή: Reuters