Οι αμερικανικές εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να αγγίξουν ιστορικό χαμηλό

Οι αμερικανικές εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου αναμένεται να αγγίξουν ιστορικό χαμηλό
Παρασκευή, 08/05/2020 - 14:44

Οι εξορύξεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να αγγίξουνιστορικό χαμηλό αυτή την εβδομάδα, σε επίπεδα που αναλογικά μας πηγαίνουν 80 χρόνια πίσω, καθώς η βιομηχανία ενέργειας μειώνει την παραγωγή και τις δαπάνες για να αντιμετωπίσει τη βουτιά στη ζήτηση καυσίμων που προκάλεσε η πανδημία .

Η ζήτηση καυσίμων έχει μειωθεί περίπου 30% παγκοσμίως και οι εταιρείες εφαρμόζουν δραστικές περικοπές στις δαπάνες, απολύοντας χιλιάδες εργαζόμενους και μειώνοντας την παραγωγή για να αντισταθμίσουν μια παγκόσμια κρίση. Η κατανάλωση έχει αυξηθεί σε μέτρια επίπεδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες, αλλά η υπερπροσφορά σε πετρέλαιο αναμένεται να διαρκέσει μήνες, αν όχι και χρόνια.

Οι εξορύξεις,από τα μέσα Μαρτίου, μειώνονται κατά 55 πλατφόρμες εξόρυξης την εβδομάδα, αφού οι τιμές του αργού άρχισαν να πέφτουν λόγω της πανδημίας, αλλά και λόγω του σύντομου πολέμου τιμών μεταξύ Σαουδικής Αραβίας και Ρωσίας.

Οι αναλυτές του Enverus Rig Analyticsσημείωσαν ότι ο αριθμός των πλατφορμών εξόρυξης μειώθηκε κατά 38% τον Απρίλιο και κατά 62% το τελευταίο έτος.

Αναμένεται μάλιστα ότι οι εταιρείες θα συνεχίσουν τις μειώσεις στις εξορύξεις για το υπόλοιπο του έτους και δύσκολα θα ενεργοποιήσουν νέες μονάδες παραγωγήςκατά το 2021 και το 2022.

Τα αμερικανικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης αργού πετρελαίου διαμορφώθηκαν την Πέμπτηκάτω από 24 δολάρια το βαρέλι, και περίπου 60% κάτω από την αρχή του έτους, λόγω του lockdown.


Η αμερικανική εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Cowen & Co δήλωσε ότι 37 από τις ανεξάρτητες εταιρείες εξερεύνησης και παραγωγήςπετρελαίου που εποπτεύει έχουν μειώσει τα σχέδια δαπανών τους από τις αρχές Μαρτίου, όταν οι τιμές του αργού άρχισαν να πέφτουν, πράγμα που υποδηλώνει πτώση 45% στις δαπάνες κεφαλαίουκατά το 2020.