Energean: Αύξηση 32% στα αποθέματα φυσικού αέριου του πεδίου North Karish

Energean: Αύξηση 32% στα αποθέματα φυσικού αέριου του πεδίου North Karish
Πέμπτη, 09/04/2020 - 16:25

Αύξηση κατά 32% παρουσιάζουν τα δυνητικά αποθέματα φυσικού αερίου για το κοίτασμα Βόρειο Καρίς (Karsih North) στο Ισραήλ. Αυτό προέκυψε έπειτα από έλεγχο που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος εκτιμητής DeGolyer & MacNaughton (D&M) για το συγκεκριμένο κοίτασμα.

Συνολικά, τα δυνητικά αποθέματα στο Βόρειο Καρίς ανέρχονται σε 250 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου (mmboe) εκ των οποίων το 84% είναι σε φυσικό αέριο. Η εξέλιξη έχει ως αποτέλεσμα τα συνολικά βεβαιωμένα και δυνητικά αποθέματα (2P και 2C) της Energean στις άδειες Καρίς και Τανίν να ανέρχονται πλέον στα 99 bcm (3.5 tcf) ή σε σχεδόν 700 mmboe, εκ των οποίων το 88% είναι σε φυσικό αέριο.

Επιπλέον, η Energean υπέβαλε στις αρμόδιες αρχές του Ισραήλ ένα προσάρτημα για την ανάπτυξη του Βόρειου Καρίς στο Σχέδιο Ανάπτυξης Κοιτάσματος (Field Development Plan – FDP) που αφορά συνολικά τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν, προβλέποντας έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το Βόρειο Καρίς το 2022. H Τελική Επενδυτική Απόφαση (Final Investment Decision – FID), αναμένεται να ληφθεί στο πρώτο εξάμηνο φέτος.

Υπενθυμίζεται ότι το πλάνο της Energean για έναρξη παραγωγής από το Καρίς παραπέμπει στο πρώτο εξάμηνο του 2021.