ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στη Νέα Μεσημβία

ΔΕΣΦΑ: Διαγωνισμός για την αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στη Νέα Μεσημβία
Τετάρτη, 08/04/2020 - 15:10

Προκηρύχθηκε από τον ΔΕΣΦΑ στις 4 Απριλίου η διαγωνιστική διαδικασία για την αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία, ενός ιδιαίτερα σημαντικού έργου για το Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου, στη Βόρεια Ελλάδα.

Τίτλος του έργου είναι ο «Λεπτομερής σχεδιασμός, προμήθεια και κατασκευή, για την αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία, και πενταετής συντήρηση και συμβουλευτικές υπηρεσίες», με συνολική εκτιμώμενη αξία 16.500.000 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ, ποσό με ΦΠΑ: 20,46 εκατ. ευρώ).

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, πρόκειται για μία σύμβαση έργου (EPC), που αφορά στον λεπτομερή σχεδιασμό, την προμήθεια και την κατασκευή, για την αναβάθμιση του σταθμού συμπίεσης στη Νέα Μεσημβρία καθώς και μία σύμβαση πενταετούς συντήρησης και συμβουλευτικών υπηρεσιών.

Η προθεσμία παραλαβής των προσφορών ή των αιτήσεων συμμετοχής και η αποσφράγισή τους έχει οριστεί για τις 18 Μαΐου, ενώ η διάρκεια της κύριας σύμβασης είναι 27 μήνες ενώ για το LTSA, είναι 60 μήνες από την ημερομηνία προσωρινής παραλαβής της σύμβασης EPC.

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση του ΔΕΣΦΑ στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://www.desfa.gr/userfiles/procurement/901_20_site.pdf