Παίρνει «σάρκα και οστά» το Energean Power FPSO

Παίρνει «σάρκα και οστά» το Energean Power FPSO
Πέμπτη, 03/10/2019 - 12:18

Σημαντική είναι η πρόοδος στην κατασκευή του “Energean Power”, της πρώτης Πλωτής Μονάδας Παραγωγής, Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (Floating Production Storage and Offloading – FPSO) που θα εγκατασταθεί στην Ανατολική Μεσόγειο. Ειδικότερα, η Energean (LSE: ENOG, TASE: אנאג (γνωστοποιεί ότι το κύτος του Energean Power μετακινήθηκε από τον ντόκο στο αγκυροβόλιο των ναυπηγείων της COSCO στο Ζουσάν της Κίνας, περίπου 10 μήνες μετά την έναρξη της κατασκευής του.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη συνοδεύεται από μία σημαντική επίδοση στον τομέα της Υγείας, της Ασφάλειας και του Περιβάλλοντος, καθώς στη διάρκεια της κατασκευής που εξελίσσεται υπό την διαχείριση της TechnipFMC, συμπληρώθηκαν τρία εκατομμύρια εργατοώρες χωρίς εργατικό ατύχημα (Lost Time Injury).

Το κύτος του Energean Power θα παραμείνει στο Ζουσάν για προγραμματισμένες εργασίες και προς το τέλος του έτους θα αναχωρήσει για το ναυπηγείο Admiralty της Sembcorp Marine στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να τοποθετηθούν τα έξαλα (topsides), η κατασκευή των οποίων επίσης χαρακτηρίζεται από σημαντική πρόοδο. To project προχωρεί με βάση τον προγραμματισμό της Energean για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου από το θαλάσσιο κοίτασμα Καρίς στο Ισραήλ στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Η Energean έχει δημοσιοποιήσει φωτογραφίες από τη μετακίνηση του FPSO και την κατασκευή των εξάλων, ενώ στον ιστότοπo www.energean.com και στους λογαριασμούς social media που διατηρεί είναι διαθέσιμο ένα time lapse video που παρουσιάζει την πορεία της κατασκευής και τη μετακίνηση του Energean Power σε 90 δευτερόλεπτα.

https://youtu.be/UiiK0vRCzt8?t=3