Δεσκάτη: Φυσικό Αέριο σε 6 μήνες-Έναρξη εργασιών

Δεσκάτη: Φυσικό Αέριο σε 6 μήνες-Έναρξη εργασιών
Πέμπτη, 22/08/2019 - 13:30

Με φυσικό αέριο αναμένεται να τροφοδοτηθεί η περιοχή του Δήμου Δεσκάτης της Π.Ε Γρεβενών στις αρχές της Άνοιξης του 2020, αφού ξεκινούν άμεσα οι εργασίες εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου και περισσότεροι από 1300 καταναλωτές -νοικοκυριά και επιχειρήσεις- στην ορεινή Δεσκάτη, θα έχουν την δυνατότητα παροχής θέρμανσης, με πολύ μικρότερο οικονομικό κόστος.

Η τελετή έναρξης των εργασιών εγκατάστασης του δικτύου διανομής φυσικού αερίου πραγματοποιούνται παρουσία του Υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρου Καράογλου, σήμερα Πέμπτη 22 Αυγούστου στις 8 το βράδυ, στον αύλειο χώρο του Δημαρχείου Δεσκάτης, με την συμμετοχή και των εκπροσώπων της εταιρείας EDIL HELLAS , η οποία αναλαμβάνει την κατασκευή του δικτύου και του σταθμού αποσυμπίεσης, χρηματοδοτώντας το έργο.

Σε συνέντευξη του στην ΕΡΤ Κοζάνης, ο Δήμαρχος Δεσκάτης Δημήτρης Καραστέργιος , χαρακτήρισε «εμβληματικό» το έργο, ανέφερε ότι η παροχή θα γίνεται με μεταφορά συμπιεσμένου φυσικού αερίου με μορφή CNG και έκανε λόγο για «τεράστια οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη» και για μείωση του κόστους θέρμανσης κατά 50%, σε μία ορεινή περιοχή με μακρύ και βαρύ χειμώνα.

Η Δεσκάτη θα είναι ο πρώτος Δήμος στη Δυτ. Μακεδονία που θα τροφοδοτηθεί με φυσικό αέριο σε ένα περίπου εξάμηνο και όπως υπογράμμισε ο κ. Καραστέργιος «είναι και η πρώτη περιοχή στην Ελλάδα που θα κατασκευασθεί ανεξάρτητο δίκτυο φυσικού αερίου, σε συνεργασία με ιδιώτη».

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης , η συνολική επένδυση της εταιρείας EDIL HELLAS που χρηματοδοτεί το έργο θα φθάσει τα 3 εκατομμύρια ευρώ, σε πλήρη ανάπτυξη και σε βάθος χρόνου.