3ήμερη απεργία ΠΣΕΕΠ για την ιδιοτικοποίηση των ΕΛΠΕ

3ήμερη απεργία ΠΣΕΕΠ για την ιδιοτικοποίηση των ΕΛΠΕ
Τετάρτη, 20/03/2019 - 12:32

Με απεργία για τις 28,29 και 30 Μαρτίου αντιδρά το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στα Ελληνικά Πετρέλαια, αντιδρώντας στην ιδιοτικοποίηση των ΕΛΠΕ.

Σε σχετικό δελτίο τύπου αναφέρονται τα παρακάτω:

«Η κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης «αριστεράς» και ο Πρωθυπουργός της, που τις εποχές των… µεγάλων λόγων και των επαναλαµβανόµενων υποσχέσεων, αποκαλούσαν εθνική προδοσία την υποθήκευση και ρευστοποίηση του εθνικού πλούτου επέλεξαν µε τις µνηµονιακές τους υποσχέσεις - δεσµεύσεις να ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ το πιο σηµαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ελληνικού λαού, τα ΕΛΠΕ.

Σε µια περίοδο αστάθειας στα Βαλκάνια που στόχο έχει τον πλήρη έλεγχο των πηγών αλλά και των αγωγών διέλευσης της ενέργειας, ∆ηµόσιες κρατικές επιχειρήσεις ξένων χωρών!!! αλλά και πολυεθνικές στην ενέργεια, προσπαθούν να αγοράσουν σε τιµή ευκαιρίας το «φιλέτο» τού δηµόσιου πλούτου της χώρας µας τα ΕΛΠΕ.

Υπ’ αυτές τις συνθήκες η όποια …ανάπτυξη θα ωφελήσει τις ξένες οικονοµίες, στις οποίες εντάσσεται ως µοχλός της παραγωγής ο διαχρονικός πλούτος που απέκτησε ο ελληνικός λαός!

Είναι κάτι παραπάνω από προφανές ότι συνιστά ένα µέγα σκάνδαλο και εθνικό έγκληµα πρώτου µεγέθους η απεµπόλησης των Εθνικών συµφερόντων σε ένα νευραλγικό τοµέα της χώρας µας όπως η ενέργεια.

Η Αποτροπή του ελέγχου των ενεργειακών πόρων της χώρας και υπονόµευσης της ασφάλειας και της άµυνάς της, βρίσκει όλους τους πολίτες σύµφωνους και για αυτό θα Αγωνιστούµε.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ 28 – 29 – 30 ΜΑΡΤΙΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ».