ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οικονομικά Αποτελέσματα 2017-2018

ΕΔΑ ΑΤΤΙΚΗΣ: Οικονομικά Αποτελέσματα 2017-2018
Δευτέρα, 18/03/2019 - 11:22

Με εντυπωσιακά αποτελέσματα έκλεισε το οικονομικό έτος 2018 για την Εταιρεία Διανομής Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), η οποία για δεύτερη συνεχή χρονιά έχει να επιδείξει ρεκόρ συνδέσεων.

Ο αριθμός των πελατών αυξήθηκε κατά 21% την τελευταία διετία και σήμερα ανέρχεται στους 120.000, με αποτέλεσμα η διείσδυση του φυσικού αερίου στην Αττική να είναι πλέον στο 35% αυξημένη κατά 6% στην περίοδο 2017-2018.

Τα μετά από φόρους κέρδη της Εταιρείας για το 2018 ανέρχονται σε 10,77 εκατ. ευρώ έναντι 7,85 εκατ. Ευρώ το 2017, δηλαδή αυξημένα κατά 37,2% ως αποτέλεσμα της αύξησης των καταναλωτών, της ορθολογικής διαχείρισης και της μείωσης εξόδων.

Να σημειωθεί ότι οι καλές καιρικές συνθήκες στη διάρκεια του χειμώνα των τελευταίων δύο ετών συνετέλεσαν στην μειωμένη χρήση του φυσικού αερίου και κατά συνέπεια σε μειωμένη κερδοφορία.

Η ΕΔΑ Αττικής μέσα στο 2018 άλλαξε μετοχική σύνθεση· η Shell πώλησε τις μετοχές της στη ΔΕΠΑ με αποτέλεσμα σήμερα η Εταιρεία να ανήκει κατά 100% στην ΔΕΠΑ.

Η ΕΔΑ Αττικής εκπόνησε και σύντομα θα παρουσιάσει το νέο της Επιχειρησιακό Σχέδιο και το Σχέδιο Ανάπτυξης, το οποίο στοχεύει στον διπλασιασμό των συνδέσεων μέχρι το 2025 και στην συνεχώς ανοδική πορεία της Εταιρείας.

Στόχος της ΕΔΑ Αττικής είναι η μέγιστη διείσδυση του φυσικού αερίου στην Αττική προς όφελος των καταναλωτών και η μείωση με τον τρόπο αυτό της τελικής τιμής στον καταναλωτή.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του 2018 δεν καταγράφηκε, κατά τις ώρες εργασίας, ατύχημα εργαζομένου. Η ΕΔΑ Αττικής με συστηματικές δράσεις (πρόγνωσης/πρόληψης), εκπαιδεύσεις και επιθεωρήσεις συνεχώς βελτιώνει τις υπηρεσίες της σε θέματα υγείας και ασφάλειας.

Στόχος μας είναι τα μηδενικά ατυχήματα, καθώς και η εγγύηση της ασφάλειας και της υγείας των εργαζομένων στην ΕΔΑ Αττικής, αλλά και όσων επηρεάζονται, είτε άμεσα είτε έμμεσα, από τις επιχειρηματικές-αναπτυξιακές δραστηριότητές της.

Ο Γενικός Διευθυντής της ΕΔΑ Αττικής κ.Δημήτριος Παπακώστας δήλωσε: «Ευχαριστώ θερμά τους εργαζόμενους στην Εταιρεία που σε μια δύσκολη μεταβατική περίοδο παρέμειναν συνεπείς στα εργασιακά τους καθήκοντα θέτοντας τις βάσεις για την αναπτυξιακή πορεία της Εταιρείας στα επόμενα χρόνια. Περισσότερα χιλιόμετρα δικτύου, μεγαλύτερη διείσδυση του φυσικού αερίου, περισσότερες συνδέσεις και πιο σύγχρονες υπηρεσίες ώστε το φυσικό αέριο να τροφοδοτεί όλο και περισσότερους καταναλωτές, με ασφάλεια, αξιοπιστία, αποδοτικότητα.»