Πολωνία: Μείωση τιμών φυσικού αερίου για τις μικρές επιχειρήσεις κατά 25%

Πολωνία: Μείωση τιμών φυσικού αερίου για τις μικρές επιχειρήσεις κατά 25%
Σάββατο, 15/01/2022 - 00:44

Η πολωνική PGNiG θα μειώσει τις τιμές του φυσικού αερίου για τις μικρές επιχειρήσεις κατά 25% από σήμερα, όπως ανακοίνωσε στο Twitter ο υπουργός Κρατικών Περιουσιακών Στοιχείων της χώρας, Jacek Sasin, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Επιχειρήσεις σε όλη την Πολωνία έχουν αναφέρει ότι έλαβαν ειδοποιήσεις ότι οι λογαριασμοί τους για το φυσικό αέριο θα είναι αυξημένοι σε σύγκριση με το 2021, με αποτέλεσμα ορισμένες από αυτές να τερματίσουν τις δραστηριότητές τους.

"Έδωσα εντολή στην PGNiG για λήψη μέτρων ούτως ώστε να μειωθεί το κόστος του φυσικού αερίου κατά ένα τέταρτο για επιχειρήσεις όπως αρτοποιεία, κομμωτήρια, χώροι παροχής υπηρεσιών", έγραψε στο Twitter προσθέτοντας ότι η μείωση των τιμών θα έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή.

Η θυγατρική της PGNiG που είναι υπεύθυνη για την πώληση φυσικού αερίου σε μικρές επιχειρήσεις πρόσθεσε ότι η μείωση θα ισχύσει μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η κυβέρνηση της Πολωνίας ανακοίνωσε νέο νόμο για τον περιορισμό των επιπτώσεων της αύξησης των τιμών του φυσικού αερίου σε δημόσιους φορείς όπως τα νοσοκομεία.

Πηγή capital.gr