Ευρώπη: Σε χαμηλό εβδομάδας οι τιμές φυσικού αερίου

Ευρώπη: Σε χαμηλό εβδομάδας οι τιμές φυσικού αερίου
Τετάρτη, 10/11/2021 - 21:40

Στο πιο χαμηλό σημείο της τελευταίας εβδομάδας υποχωρούν οι τιμές του ευρωπαϊκού φυσικού αερίου, καθώς η Ρωσία δίνει σταδιακά ώθηση στις προμήθειες όπως είχε υποσχεθεί ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με το Bloomberg, τα ολλανδικά συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης κατηφορίζουν κατά περισσότερο από 10%, αφότου οι ροές τόσο μέσω της Ουκρανίας όσο και μέσω της Πολωνίας αυξήθηκαν την Τετάρτη.

Η Gazprom δέσμευσε κάποια χωρητικότητα στα σύνορα Ουκρανίας-Σλοβακίας, φέρνοντας προμήθειες μέσω διαδρομής που είναι σε ευθυγράμμιση με τη μακροπρόθεσμη σύμβαση της Ρωσίας, σύμφωνα με τον Sergiy Makogon, επικεφαλής του Διαχειριστή Συστήματος Μεταφοράς Αερίου της Ουκρανίας.

Ο Πούτιν είχε πει στα τέλη του περασμένου μήνα ότι η Gazprom θα ξαναγεμίσει τις ευρωπαϊκές αποθήκες της, μετά την πλήρωση των εγχώριων αποθεμάτων της Ρωσίας τη Δευτέρα.

Οι traders παρακολουθούν κάθε κίνηση της κορυφαίας εταιρείας προμήθειας της Ευρώπης, εστιάζοντας ιδιαίτερα σε οποιοδήποτε επιπλέον φυσικό αέριο πέρα από τις συμβατικές ποσότητες, το οποίο πιστεύουν ότι θα συνδεόταν σε μεγάλο βαθμό με την πρόοδο πιστοποίησης του αγωγού Nord Stream 2 της Gazprom προς τη Γερμανία.


Συντάκτης Λία Δεληγιάννη, Πηγή euro2day.gr