Στεφάτος: Οι προκλήσεις και οι έρευνες υδρογονανθράκων και τα οφέλη του φυσικού αερίου

Στεφάτος: Οι προκλήσεις και οι έρευνες υδρογονανθράκων και τα οφέλη του φυσικού αερίου
Δευτέρα, 07/06/2021 - 11:49

Το θέμα της συμβολής του φυσικού αερίου στην ανάπτυξη ανέλυσε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΔΕΥ Αριστοφάνης Στεφάτος στο πάνελ του 9ου Regional Growth Conference, τονίζοντας ότι το φυσικό αέριο είναι απαραίτητο για την ελληνική κοινωνία ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση των συντονιστών έκανε αναφορά στα δυνητικά οφέλη για την οικονομία και την ανάπτυξη από την δυνητική εκμετάλλευση του εγχωρίως παραγόμενου φυσικού αερίου μελλοντικά.

Ο κ. Στεφάτος σημείωσε πως, στους υδρογονάνθρακες είναι και το φυσικό αέριο και οι ενδείξεις από τους διαθέσιμους στόχους σε αδειοδοτημένες περιοχές δείχνουν ότι μάλλον το 85% είναι φυσικό αέριο. Αναφερόμενος στη συμβολή του στην οικονομία, τόνισε ότι την τελευταία δεκαετία καταγράφονται 150 δις. εισαγωγών σε ορυκτά καύσιμα, επομένως αν αναπτυχθεί εγχώρια παραγωγή, το όφελος είναι προφανές για το κράτος, όπως σημείωσε. «Η πρόκληση είναι να επιταχύνουμε. Να συνεχίσουμε την προσπάθεια με εντατικό ρυθμό. Ερχόμαστε να προσφέρουμε στην ενεργειακή ασφάλεια ης Ελλάδας και να μειώσουμε το κόστος της ενέργειας», είπε. 

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τις προοπτικές του upstream στην Ελλάδα, ο κ. Στεφάτος σημείωσε ότι αυτές επιβεβαιώνονται από το γεγονός ότι «έχουμε καταφέρει να προσελκύσουμε το ενδιαφέρον δύο μεγάλων διεθνών εταιρειών όπως είναι η Total και η ExxonMobil που δαπανούν εκατομμύρια για αυτό το σκοπό».