Συνομιλίες μεταξύ BP και Eni για συγχώνευση των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αγκόλα

Συνομιλίες μεταξύ BP και Eni για συγχώνευση των επιχειρήσεων πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αγκόλα
Πέμπτη, 20/05/2021 - 15:01

Η BP και η Eni δήλωσαν την Τετάρτη ότι έχουν ξεκινήσει συνομιλίες για τη συγχώνευση των επιχειρήσεών τους πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αγκόλα για να σχηματίσουν μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες ενέργειας της Αφρικής.

Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει ένα μη δεσμευτικό μνημόνιο συμφωνίας και βρίσκονται σε συζητήσεις για μια κοινή επιχείρηση που θα περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG).

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου και από τα δύο χαρτοφυλάκια θα φτάσει περίπου τα 200.000 βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου ημερησίως, δήλωσε η BP.

Η νέα εταιρεία αναμένεται να δημιουργήσει σημαντικές συνέργειες, να δημιουργήσει πιο αποτελεσματικές δραστηριότητες και να αυξήσει τις επενδύσεις και την ανάπτυξη στη λεκάνη, ανέφερε η εταιρεία.

Επιπλέον, θα είναι και αυτοχρηματοδοτούμενη.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Reuters τον περασμένο μήνα η Eni εξετάζει το ενδεχόμενο να ξεκινήσει τις επιχειρήσεις πετρελαίου και φυσικού αερίου στη Δυτική Αφρική και τη Μέση Ανατολή σε νέες κοινοπραξίες για να μειώσει το χρέος και να χρηματοδοτήσει τη μετάβασή της σε ενέργεια χαμηλών εκπομπών άνθρακα.

Πηγή: Reuters