HENGAS: Πώς θα φτάσει το φυσικό αέριο σε Τρίπολη και Κόρινθο

HENGAS: Πώς θα φτάσει το φυσικό αέριο σε Τρίπολη και Κόρινθο
Τετάρτη, 14/04/2021 - 21:46

Τον αναπτυξιακό σχεδιασμό της HENGAS για την Τρίπολη και την Κόρινθο παρουσίασε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της EDIL HELLAS Λαμπρόπουλος και ο Σύμβουλος Διοίκησης της HENGAS Κουτσογιάννης με τους Δημάρχους Τρίπολης κ. Τζιούμη και Κορίνθου κ. Νανόπουλο το διήμερο 8 και 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, στις συζητήσεις παρουσιάσθηκε ο αναπτυξιακός σχεδιασμός της HENGAS για τις δυο πόλεις και συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα που αφορούν τα οφέλη που θα αποκομίσουν τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις της Τρίπολης και της Κορίνθου από την έλευση του φυσικού αερίου.

Επιπρόσθετα, τονίσθηκε πως οι Δήμοι Τρίπολης και Κορίνθου θα μπορέσουν να επιτύχουν σημαντική εξοικονόμηση πόρων από την κάλυψη των ενεργειακών τους αναγκών στα δημοτικά κτίρια με φυσικό αέριο, με άμεση συνέπεια να μπορούν να κατευθύνουν τους εξοικονομούμενους πόρους σε αναπτυξιακές δράσεις.

Απαντήθηκαν διάφορες ερωτήσεις και διευκρινίστηκε πως οι δημότες της Τρίπολης και της Κορίνθου θα μπορέσουν να μην καταβάλλουν τέλη σύνδεσης με το δίκτυο – όπως οι δημότες της Μεγαλόπολης – εφόσον υπάρξει χρηματοδότηση της ανάπτυξης του δικτύου μέσω ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Τέλος, συμφωνήθηκε να υπάρξει στενή συνεργασία με τους δυο Δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες τους προκειμένου να υλοποιηθεί με τον πλέον επωφελή τρόπο για τους δημότες της Τρίπολης και της Κορίνθου η ανάπτυξη του δικτύου διανομής φυσικού αερίου.