Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κίνδυνος μη συμμετοχής στο φυσικό αέριο

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Κίνδυνος μη συμμετοχής στο φυσικό αέριο
Δευτέρα, 12/04/2021 - 18:15

Την περίπτωση η περιφέρεια Πελοποννήσου να μην μετέχει στο φυσικό αέριο και να «χαθούν» τα 20 εκατ. ευρώ που έχουν δοθεί γι' αυτό το σκοπό, έθιξε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, σε δηλώσεις του τη Δευτέρα 12 Απριλίου.

Από όταν ανέλαβε την διοίκηση της περιφέρειας δεν υπήρχε καμία πολιτική για το φυσικό αέριο και καμία εγγραφή στο ΕΣΠΑ, ανέφερε ο κ. Νίκας απαντώντας σε ερώτησή μας για τις εξελίξεις που υπάρχουν στο ζήτημα που απασχολεί την περιφέρεια Πελοποννήσου και αφορά την σύνδεση των μεγάλων πόλεών της με το φυσικό αέριο.

"Προχθές, στην προτελευταία αναθεώρηση εγκρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή τα 20 εκατ. ευρώ, που προορίζονται για την κρατική επιχείρηση τη ΔΕΔΑ"

Ο κ. Νίκας μίλησε για την πρόθεση της περιφέρειας, η ΔΕΔΑ να αναλάβει το φυσικό αέριο στην περιφέρεια, έτσι ώστε να υπάρχει μια ενιαία τιμολογιακή πολιτική, αλλά και για το ενδεχόμενο η ΔΕΔΑ να ιδιωτικοποιηθεί.

"Ίσως να ιδιωτικοποιηθεί ένας μέρος της ΔΕΔΑ, όπως έγινε και με την ΔΕΗ και το τιμολόγιο για το φυσικό αέριο θα είναι συγκεκριμένο".

Σχετικά με την εκχώρηση της ΡΑΕ σε ιδιώτη και την σύνδεση της Τρίπολης και της Κορίνθου ο κ. Νίκας είπε «δεν πειράζει τα 20 εκατ. ευρώ να πάνε για τις άλλες τέσσερις πόλεις και αν υπάρχει κάποια εμπλοκή δεν θα πάνε πουθενά και θα αξιοποιηθούν για άλλες δράσεις, όπως την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, που ήδη έχουν δοθεί 70 εκατ. ευρώ».

"Είναι λυπηρό ενώ η περιφέρεια διατρέχεται από τον κεντρικό αγωγό, κινδυνεύει να μην μετέχει στο φυσικό αέριο".

Πηγή arcadiaportal.gr