ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζομένους στους ΦΔΠΠ

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Η κυβέρνηση συνεχίζει να εμπαίζει τους εργαζομένους στους ΦΔΠΠ
Τρίτη, 17/11/2020 - 10:40

Τον συνεχή εμπαιγμό των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών (ΦΔΠΠ) από την κυβέρνηση, αναδεικνύουν πενήντα ένα (51) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ερώτηση που κατέθεσαν προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με πρωτοβουλία του Τομεάρχη Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σ. Φάμελλου.

Έξι μήνες μετά την ψήφιση του αντιπεριβαλλοντικού νόμου 4685/2020, με τον οποίο καταργήθηκαν οι ΦΔΠΠ, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο κύριος Χατζηδάκης συνεχίσουν να κρατούν σε μία ιδιότυπη ομηρία τους επί χρόνια ταλαιπωρημένους εργασιακά και μισθολογικά εργαζομένους στους Φορείς.

Οι βουλευτές επισημαίνουν ότι, ενώ η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είχε προσδιορίσει ένα συγκεκριμένο οδικό χάρτη με τον οποίο θα διατηρούνταν και θα αυξάνονταν οι θέσεις εργασίας στους ΦΔΠΠ και είχε επιπλέον εγκρίνει μετά το τέλος των μνημονίων τετρακόσιες (400) και πλέον θέσεις εργασίας αορίστου χρόνου για το 2019, η κυβέρνηση της ΝΔ οδήγησε τους εργαζομένους και τους ίδιους τους ΦΔΠΠ στο σημείο «μηδέν».

Ενώ το ΥΠΕΝ μέσω του ΟΦΥΠΕΚΑ προχωρά σε προσκλήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος για αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων στα νέα διοικητικά σχήματα όπως αυτό ορίζονται από τον αντιπεριβαλλοντικό νόμο του κ. Χατζηδάκη, δεν έχει προχωρήσει σε καμία ανακοίνωση για το πλαίσιο πρόσληψης των νυν εργαζόμενων, με αποτέλεσμα να δημιουργείται ένα κλίμα εργασιακής ανασφάλειας δυσχεραίνοντας την εύρυθμη λειτουργία των ΦΔΠΠ και θέτοντας επί της ουσίας σε κίνδυνο την προστασία των περιοχών Natura. Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές ρωτούν εάν έχουν διασφαλιστεί οι θέσεις εργασίας του υφιστάμενου προσωπικού των ΦΔΠΠ, ώστε να αξιοποιηθεί η μεγάλη εμπειρία που αποκτήθηκε κατά την πολυετή διάρκεια εργασίας τους και με ποιο τρόπο θα επιτευχθεί αυτό.