EV και υβριδικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα diesel τον Σεπτέμβριο

EV και υβριδικά ξεπέρασαν σε πωλήσεις τα diesel τον Σεπτέμβριο
Τετάρτη, 04/11/2020 - 16:00

Η Tesla, η Volkswagen και η Renault πρωτοστάτησαν στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία τον Σεπτέμβριο, αφού οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων οχημάτων ξεπέρασαν τα ντίζελ.

Πιο συγκεκριμένα, οι πωλήσεις των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων ξεπέρασαν τις 300.000 τον προηγούμενο μήνα, αντιπροσωπεύοντας το 25% των πωλήσεων, ενώ οι πωλήσεις των ντίζελ μειώθηκαν στο 24,8%.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία της JATO analytics, η πορεία προς την ανάκαμψη για την αυτοκινητοβιομηχανία θα πραγματοποιηθεί από τα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV), τα plug-in υβριδικά οχήματα (PHEV) και τα non-pluggable υβριδικά οχήματα (HEV).

Σύμφωνα με το The Driven, η Tesla πούλησε 15.702 Model 3 ηλεκτρικά sedan, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στα ηλεκτροκίνητα, ενώ η Toyota σημείωσε 15.093 πωλήσεις υβριδικών Corolla.

Ο Felipe Munoz, παγκόσμιος αναλυτής της JATO Dynamics, ανέφερε ότι η πολιτική αναφορικά με την ηλεκτροκίνηση οδήγησε στη συγκεκριμένη αλλαγή, όμως μέρος αυτής είναι και η αποδοχή από την πλευρά των καταναλωτών.

Μάλιστα, το γεγονός ότι όλο και περισσότεροι οδηγούν ηλεκτρικά οχήματα, έχει ως αποτέλεσμα την κατάρρευση των θεωριών σχετικά με τα τα ηλεκτρικά οχήματα, ότι δηλαδή ξεφορτίζονται ή ότι δεν μπορεί να τα οδηγήσει κανείς για αρκετή ώρα.

(iEidiseis)

Φωτογραφία: Pixabay