Επίσκεψη Χατζηδάκη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα

Επίσκεψη Χατζηδάκη στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα
Πέμπτη, 25/06/2020 - 18:39

Στο Εθνικό Πάρκο Σχινιά-Μαραθώνα βρέθηκε σήμερα ο Υπουργός ΠΕΝ Κωστής Χατζηδάκης, εξαγγέλλοντας μία σειρά έργων που πρόκειται να πραγματοποιηθούν στην περιοχή σε μία προσπάθεια ανάδειξης και αναβάθμισης των προστατευόμενων περιοχών και στα πλαίσια του νέου Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που θεσπίστηκε στον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο.

Ο κ. Χατζηδάκης σε σχετική ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε: "Σε ένα πνεύμονα πρασίνου δίπλα στην Αθήνα, όπου βλέπει κανείς τις ομορφιές της φύσης, αλλά και τις συνέπειες της ανεπάρκειας του – μέχρι πρότινος- θεσμικού πλαισίου για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών. Η διοίκηση και οι υπάλληλοι προσπαθούν, γι’ αυτό άλλωστε τους έδωσα συγχαρητήρια, αλλά οι προσπάθειες δεν φτάνουν όταν το θεσμικό πλαίσιο είναι ανεπαρκές. Με τον νέο Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής που θεσπίστηκε στον πρόσφατο περιβαλλοντικό νόμο, θελουμε να συμβάλουμε έτσι ώστε στο Σχινιά:

1. Να δημιουργηθεί ένας νέος περιφερειακός δρόμος που θα εξυπηρετεί τους κατοίκους του πλησιέστερου οικισμού (Δικαστικά), για να μη γίνεται χρήση του δρόμου που οδηγεί στη παραλία.

2. Να αξιοποιηθεί ο χώρος στάθμευσης του Κωπηλατοδρόμιου από τους επισκέπτες της παραλίας, ώστε να μη φτάνουν έως εκεί με τα οχήματά τους.
3 Να ενισχυθεί η συνεργασία με τη Πυροσβεστική, αλλά κυρίως να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα με το σύστημα πυρόσβεσης που είχε παραγγελθεί από την εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων, αλλά δεν λειτουργεί.
4 Να αναβαθμιστούν οι σχέσεις με το Δήμο, με την Περιφέρεια και την ΕΤΑΔ, η οποία έχει στην ευθύνη της το Κωπηλατοδρόμιο. Διότι είναι προς όφελος όλων η προστασία του Πάρκου και της βιοποικιλότητας.

Αναβαθμίζουμε με έργα τις προστατευόμενες περιοχές που είναι ο φυσικός πλούτος της χώρας μας!