Στην Κοζάνη σήμερα και αύριο οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. Πόσο έτοιμη είναι η τοπική κοινωνία;

Στην Κοζάνη σήμερα και αύριο οι ηγεσίες των υπουργείων Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης. Πόσο έτοιμη είναι η τοπική κοινωνία;
Παρασκευή, 07/02/2020 - 13:17

Με master plan τη δίκαιη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή, βρίσκονται σήμερα στην Κοζάνη και αύριο στη Φλώρινα, οι ηγεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, καθώς και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ.

Επιδίωξη των Κωστή Χατζηδάκη, Άδωνι Γεωργιάδη, Γεράσιμου Θωμά και Αλεξάνδρας Σδούκου είναι να δείξουν τις προθέσεις τους για την επόμενη μέρα στην τοπική κοινωνία της Πτολεμαϊδας και της γύρω περιοχής, ενώ οι κύριοι Χατζηδάκης και Στάσσης θα επισκεφθούν τα λιγνιτικά πεδία και τα εργοστάσια της ΔΕΗ και θα συναντηθούν με τους εργαζόμενους. Παράλληλα ο CEO της Δημόσιας εταιρίας θα συναντηθεί και με τα σωματεία των εργαζομένων, ενώ αύριο ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφθεί τον «Αρκτούρο», σε μια κίνηση συμβολισμού για την περιβαλλοντική σημασία της απολιγνιτοποίησης.

Το μεσημέρι της ίδιας μέρας έχει προγραμματιστεί από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ημερίδα για τη δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση των περιοχών όπου θα μιλήσουν άπαντες οι εμπλεκόμενοι.