Ελληνογερμανική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη - Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εκμετάλλευση Οργανικών Απορριμμάτων στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων

Ελληνογερμανική Ημερίδα στη Θεσσαλονίκη - Εξοικονόμηση Ενέργειας και Εκμετάλλευση Οργανικών Απορριμμάτων στην Ελληνική Βιομηχανία Τροφίμων
Τρίτη, 15/10/2019 - 17:40

Η ενεργειακή ένταση που παρουσιάζει η ελληνική βιομηχανία είναι υψηλή σε σχέση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ειδικότερα, ο κλάδος των τροφίμων και ποτών αποτελεί ένα βασικό μοχλό ανάπτυξης της οικονομίας κρατώντας τα σκήπτρα της συνεχούς επέκτασης του κύκλου εργασιών ακόμα και εν μέσω οικονομικής κρίσης. Ο χαμηλός βαθμός ενεργειακής απόδοσης της ελληνικής βιομηχανίας οφείλεται κυρίως στην έλλειψη επεμβάσεων στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, αλλά και του εκσυγχρονισμού. Οι περισσότερες εταιρίες τροφίμων και ποτών της ελληνικής βιομηχανίας θα μπορούσαν δυνητικά να μειώσουν εξαιρετικά την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και τις συναφείς δαπάνες με τη χρήση τεχνολογιών πολλαπλής εφαρμογής. Επίσης, o τομέας της ενεργειακής εκμετάλλευσης οργανικών αποβλήτων, είναι ένας σχεδόν παρθένος τομέας για την Ελλάδα, ο οποίος κρύβει πολλές επενδυτικές, ευκαιρίες ειδικά στην βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, βλέποντας τις επιχειρηματικές ευκαιρίες στον κλάδο της Εξοικονόμησης Ενέργειας και Βιοενέργειας στην βιομηχανία τροφίμων και ποτών, έχει αναπτύξει σειρά δράσεων, στις οποίες περιλαμβάνεται και μια πολυήμερη (21 – 24 Οκτωβρίου) επιχειρηματική αποστολή γερμανικών επιχειρήσεων του κλάδου στη Θεσσαλονίκη. Η επιχειρηματική αποστολή, η οποία διοργανώνεται στο πλαίσιο μιας πρωτοβουλίας του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας και Ενέργειας της Γερμανίας, περιλαμβάνει μια ημερίδα στις 22 Οκτωβρίου καθώς και ατομικές συναντήσεις Β2Β με ελληνικές επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Στο πλαίσιο της ημερίδας θα παρουσιάσουν γερμανικές εταιρίες τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους. Εξειδικευμένοι Έλληνες και Γερμανοί εισηγητές θα παρουσιάσουν επιπλέον το θεσμικό πλαίσιο, τις δυνατότητες εφαρμογής και τις προοπτικές χρήσης νέων τεχνολογιών στην Ελλάδα. Στην εκδήλωση θα προσκληθούν εκπρόσωποι του ενεργειακού τομέα, της οικονομίας, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της πολιτικής.

Οι Γερμανικές εταιρείες που θα συμμετέχουν ειναι:

Δείτε εδώ το προφίλ των γερμανικών εταιριών που θα συμμετάσχουν: Profiles German Companies

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας και τις επόμενες δυο μέρες (23 & 24 Οκτωβρίου) μπορούν να διοργανωθούν ατομικές συναντήσεις B2B με εκπροσώπους των γερμανικών εταιριών. Κάθε ενδιαφερόμενη επιχείρηση μπορεί στον ακόλουθο σύνδεσμο να δηλώσει μέχρι και 5 εταιρίες, με τις οποίες επιθυμεί να έρθει σε επαφή. Η δήλωση ενδιαφέροντος θα επεξεργαστεί και θα υπάρξει περαιτέρω ενημέρωση.

Δήλωση ενδιαφέροντος για Β2Β Meeting