Επιστολή Σ. Φάμελλου προς Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα βιοποικιλότητας

Επιστολή Σ. Φάμελλου προς Κ. Χατζηδάκη, σχετικά με την παραπομπή της χώρας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για θέματα βιοποικιλότητας
Δευτέρα, 29/07/2019 - 22:46

Με επιστολή του προς τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη, ο τέως αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος «διαψεύδει κατηγορηματικά τα περί δήθεν παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο με "υπογραφή κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α.", όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το ΥΠΕΝ, την Παρασκευή 26 Ιουλίου».

Ο κ. Φάμελλος κάνει λόγο για προσπάθεια «μικροπολιτικής εκμετάλλευσης της είδησης παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο» για θέματα φύσης και βιοποικιλότητας και αναφέρει πως επέλεξε να παρέμβει προσωπικά και να ζητήσει στον υπουργό να λάβει «τα αναγκαία μέτρα διόρθωσης, θέτοντας ξεκάθαρα ζήτημα πολιτικής ευθύνης για τη δημοσίευση του δελτίου Τύπου».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του κ. Φάμελλου, στην επιστολή του παρατίθεται αναλυτικά το έργο της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας σε σχέση με τις υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία της βιοποικιλότητας. «Σας παραδώσαμε ένα ξεκάθαρο οδικό χάρτη που διασφαλίζει ότι η χώρα μας δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο. Το ίδιο ισχύει, με τις υπόλοιπες περιβαλλοντικές υποθέσεις παραπομπής της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό δικαστήριο, λόγω της αδράνειας των παλαιότερων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ (ΧΑΔΑ, λύματα, κλπ.)....», αναφέρει κλείνοντας την επιστολή του και καταλήγει: «Σας συνιστώ να συνεχίσετε στην ίδια κατεύθυνση και να μην διολισθήσετε στον επικίνδυνο δρόμο που επιχειρούν να ανοίξουν οι πρόσφατες ανακοινώσεις του ΥΠΕΝ».