Άσπα Τοπαλίδου, στο iEnergeia: Η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις μικροκινητικότητας είναι ουσιαστική

Άσπα Τοπαλίδου, στο iEnergeia: Η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις μικροκινητικότητας είναι ουσιαστική
Πέμπτη, 01/06/2023 - 08:18

Γύρω στα 10 λεπτά είναι η μέση διαδρομή που επιλέγει κάποιος να μετακινηθεί με ποδήλατο μέσα στην πόλη

Περισσότερες από 30.000 διαδρομές έχουν πραγματοποιηθεί με ηλεκτρικό ποδήλατο μέσω της εφαρμογής FREENOW στην Ελλάδα τους τελευταίους 6 μήνες ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, η μέση διάρκεια μιας διαδρομής με ηλεκτρικό ποδήλατο στην πόλη είναι 9,56 λεπτά.

Στις 3 Ιουνίου - Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου - η FREENOW ενθαρρύνει εγχώριους και διεθνείς επισκέπτες να εξερευνήσουν την Αθήνα και την Θεσσαλονίκη, προσφέροντας δώρο την πρώτη τους διαδρομή με ηλεκτρικό ποδήλατο, μέσω της εφαρμογής της. Tα ηλεκτρικά ποδήλατα διατίθενται μέσω της εφαρμογής στην Κηφισιά, το Μαρούσι και την Θεσσαλονίκη.

To Ευρωπαϊκό App Μετακίνησης προσφέρει περισσότερα από 40.000 ηλεκτρικά ποδήλατα σε όλη την Ευρώπη, με την Ισπανία, την Ιταλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιρλανδία και τη Γαλλία να καταγράφουν σημαντική αύξηση ζήτησης τον τελευταίο χρόνο. Αυτό το καλοκαίρι, η FREENOW δηλώνει ότι μπαίνει ακόμη πιο δυναμικά στην τουριστική αγορά προσφέροντας μια σειρά λύσεων για απρόσκοπτη μετακίνηση εντός της πόλης, με τα ηλεκτρικά ποδήλατα να συνεισφέρουν στην αστική μετακίνηση των εκατομμυρίων τουριστών που αναμένεται να επισκεφθούν την Ελλάδα φέτος.

Η Άσπα Τοπαλίδου, γενική διευθύντρια της FREENOW, τονίζει στο iEnergeia: «Η ανάγκη για βιώσιμες λύσεις μικροκινητικότητας ήταν και εξακολουθεί να είναι ουσιαστική. Πιστεύουμε ότι οι αποτελεσματικές μετακινήσεις βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των ανθρώπων στην πόλη. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πιο αστικοποιημένες χώρες της Ευρώπης, με πάνω από το 80% του πληθυσμού να ζει σε μεγάλες πόλεις. Στόχος μας είναι να αυξήσουμε τη δυνατότητα των πολιτών και των επισκεπτών της χώρας να μετακινούνται χωρίς άγχος και ελπίζουμε όλοι να απολαύσουν την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλάτου, ανοίγοντας το FREENOW app και αξιοποιώντας το δώρο που τους περιμένει για την ημέρα».

Τελευταία τροποποίηση στις 01/06/2023 - 08:24